DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Nem érdemes tartogatni a lomokat

Szinte mindenki hajlamos arra, hogy olyan felesleges dolgokat is évekig kerülgessen, amikre már egyáltalán nincs szüksége.

Ennek több oka is lehet, hiszen elképzelhető, hogy egy tárgy eltört, elromlott, de úgy gondoljuk, hogy majd megjavíttatjuk, esetleg új műszaki cikket vásároltunk, de úgy gondoljuk, majd még jó lesz valamire a régi, nem beszélve ruháinkról, amik már divatjamúltak, esetleg a méretük nem megfelelő.

És hogy mi tartozik a lomok közé, és hogyan tudunk megszabadulni tőlük? Cikkünkből kiderül.

 

Mikor kerüljön sor a lomtalanításra?

Leggyakrabban költözéskor vagy lakásfelújítás során szembesülünk azzal, hogy elárasztanak bennünket a felesleges és használhatatlan holmik. A Promove a lomtalanítást minden olyan esetben fontosnak tartja, amikor csökkenteni szeretnénk a felhalmozott dolgainkat és jó hír, hogy ez az év bármely szakaszában elérhető szolgáltatás.

 

A lomok

Mindenképpen meg kell különböztetni a háztartási lomot az egyéb hulladékoktól, például a sittől vagy a veszélyes hulladéktól. Ezeket ugyanis speciális hulladéktelepekre kell szállítani, így ha lomtalanítási szolgáltatást igénylünk, akkor pontosan jelezzük, hogy milyen hulladékot kell elszállítani.

https-_promove.hu_ - 2023 június - Cikk2



A háztartási lom a háztartásban keletkezett azon hulladék, amely nem fér be a hulladékedénybe, például a bútorok, kanapék, a ruhák, cipők, szőnyegek, eltört, kiselejtezett játékok, edények, konyhai eszközök, leszerelt lámpák, papírhulladékok, újságok, kartonok, már nem szükséges apróságok.

 

Miért ragaszkodunk a lomjainkhoz?

Ennek általában érzelmi okai vannak, hiszen a megvásárolt vagy az ajándékba kapott holmikhoz kötődünk, és még akkor is nehezen válunk meg tőlük, ha már valamilyen oknál fogva nem tudjuk használni. Nagyon gyakran úgy gondoljuk, hogy esetleg majd még jó lesz valamire, vagy betesszük a megjavítandó dolgokhoz, de évekig nem nyúlunk hozzá.

Kertes ház esetében még inkább hajlamosak vagyunk felhalmozni a lomokat, hiszen az alsó épületek, a sufni vagy a padlás remekül elnyelik. Ebben az esetben legtöbbször csak a ház eladása és költözés miatt merül fel a lomtalanítás.

 

A lakásfelújítás is lomot termel

Az új bútorok, a modern enteriőr feltölt bennünket, azonban a régi bútorok, kiegészítők azonnal útban lesznek. A korábbi bútorokat semmiképpen ne kerülgesse hetekig vagy hónapokig, bízva abban, hogy valaki elviszi. Ebben az esetben is érdemes lomtalanítási szolgáltatást igényelni, ezáltal könnyen és gyorsan megszabadulhatunk a régi bútoroktól.

 

Lomtalanítás mint az újrakezdés szimbóluma

Időnként szükségünk van megújulásra, egy lakásfelújítás vagy egy költözés pedig új környezetet teremthet ehhez a számunkra. Érdemes ilyenkor a lelkünkben is rendet rakni és az elszállított lomokkal a “lelki szemetesünket” is kiüríteni. A költözésre mindig úgy tekintsen, mint egy új lehetőségre, kilépésre a megszokottból.

Költözés során ne vigye magával azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szüksége, hanem lomtalanítási szolgáltatást igénybe véve váljon meg tőlük, és kezdje tiszta lappal életét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: