DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Mi mindenre lehet jó egy kerti faház?

Sokan sokféleképpen képzeljük el az ideális kertet. Akadnak, akik az angol virágoskertek hívei, vannak, akik saját megoldásaikat keresik, s egyre többen rajonganak a természetközeli kertekért is.

Attól függetlenül azonban, hogy pontosan milyen a kertünk, az biztos, hogy akadnak olyan eszközeink és kellékeink, amelyeket elsősorban odakint használunk.

 

Egy kisház segít a tárolásban

Az ujhazbodrogi.hu kerti faházai között könnyedén rátalálhatunk a számunkra tökéletes modellre. A fa alapanyagnak köszönhetően természetesen illeszkedik a tárolást szolgáló kisház gyakorlatilag bármilyen kertbe, stílustól függetlenül. 

 

Mekkora legyen a tároló?

Nem feltétlenül egyszerű eldönteni, hogy mekkora kerti faház lenne igazán ideális számunkra. Egyrészről persze nincs olyan nehéz dolgunk, ha egy kisebb kertbe szeretnénk megoldást találni. 

A kis térbe még akkor is jobban megéri kisebb szerszámtároló mellett dönteni, ha egyébként elég sok holmink akad, amit szívünk szerint benne tartanánk. Hiszen attól még, hogy egy kert kicsi, éppúgy igényli a megbízható szerszámgépeket és szerszámokat, mintha nagyobb területen kellene megvalósítanunk ugyanazt a feladatot. Maximum gyorsabban végezhetünk, de az eszközigényünk attól még ugyanolyan nagy lesz.

https-__ujhazbodrogi.hu_ - 2023 június - Cikk5



Ugyanakkor egy kis kertben központi elemmé válhat a tároló, amit nem biztos, hogy szeretnénk, s minél nagyobb, annál több helyet is veszítünk vele, ha nem a legkisebb változatok között keresgélünk.

Az sem mindegy, hogy mi mindent szeretnénk benne tartani. Ide kerülhetnek a gépeken és más eszközökön felül akár a kültéri játékok, a kerti partihoz szükséges kellékek, a grillsütő vagy akár a kerti bútorokhoz használt párnák, plédek is.

 

A faházak előnyei 

Egy faházat választva gyakorlatilag mindig nyitva áll előttünk a lehetőség, hogy hő-, illetve hangszigeteléssel lássuk el. Ugyanakkor érdemes azt is tudni, hogy számos más építőanyaghoz képest sokkal jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Ráadásul igen gyorsan fel is melegíthető egy kerti faház belső tere is, még egy ugyanakkora szobához képest is.

A fa mint alapanyag kiválóan és sokféleképpen kezelhető, ezért nagyon könnyű megóvni a károkkal szemben, mint amilyen például a gombásodás vagy a penész. A faházak nagyon jó páraáteresztő képességgel bírnak. Éppen ezért az itt tárolt holmikat a dohszag is el fogja kerülni.

Általában nyáron rendelkezünk több szabadidővel, de az is igaz, hogy ilyenkor kevésbé szívesen fogunk bele nagyobb lélegzetvételű feladatokba. A faházat azonban bármikor kivitelezhetjük, hiszen alapvetően nincsen ellenjavallata a telepítésnek.

Mindemellett egy faház igazán eredményesen száll szembe az idő múlásával is, hiszen nagyon strapabíró és időtlen konstrukcióról van szó. Egyáltalán nem véletlen, hogy számos könnyűszerkezetes ingatlan is fából készül.

Érdemes a kerti faház mellett letenni a voksunkat, ha egy erős és jól kihasználható tárolót szeretnénk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: