DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Miért jó választás a minőségi motorolaj?

Ahhoz, hogy egy autó hosszú távon is megfelelően tudjon működni, több kiegészítőt is kell használnunk napi rendszerességgel. Ezek közé tartoznak a különböző adalékok is, mint amilyen a motorolaj. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk, mivel a minőség az egyik elsődleges szempont, ha ilyen termékről van szó.

Miben más egy minőségi motorolaj?

A legjobb példa erre a Castrol olaj, amelyet könnyen beszerezhetünk például a FilterABC oldalán. Ez azért is előnyös, mert otthonunk kényelmében tudjuk megvenni az egyik legfontosabb kiegészítőt az autó motorjához. Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy mégis miben tud többet nyújtani ez a termék, mint egy másik?

A motorolaj fő célja az, hogy védje a motor egyes alkatrészeit az elhasználódástól, hosszabb élettartamot biztosítva ezzel neki. Azonban a motorok kialakítása minden gyártó esetében eltérő. Különösen, ha modern turbó- és szívómotorokról van szó. Ehhez olyan összetételű olajra van szükség, ami még nagyobb terhelés mellett is eléri a kívánt hatást, azaz fenntartja a teljesítményt, csökkenti az olajfogyasztás mennyiségét, valamint az olajhőmérsékletet is stabilizálja. 

Egy minőségi motorolaj fokozza a teljesítményt, valamint nagyfokú kopásgátlással védi az egyes alkatrészeket.



Miért van szükség egyáltalán motorolajra?

A motorolajnak, ahogy az már az előzőekből is látszik, nagyon fontos feladata van a motor életében. Mivel egy ilyen gépezetben rengeteg mozgó alkatrész van, amelyek egymáshoz érnek, így súrlódás alakul ki. A száraz súrlódás az egyik legveszélyesebb jelenség az egyes elemek élettartamára nézve, ami megtörténhet. Az alkatrészek gyorsabban használódnak el motorolaj nélkül, hamar megrepedhetnek, eltörhetnek, ami ha menet közben történik, további súlyos meghibásodáshoz vezethet és komoly károkat eredményezhet.

A motorolaj továbbá a túlmelegedést is megakadályozza, valamint a motorzajt is csökkenti. Röviden: a motorolaj elengedhetetlen a mindennapi használat során, mivel ezzel lehet a biztonságos vezetést biztosítani, valamint a motor életét is meghosszabbítja.

Nem mindegy melyiket választjuk

Mint látható, a minőségi motorolajnak sokkal több előnye van az átlagos termékekhez képest. Viszont ebben az esetben is oda kell figyelni, hogy pontosan hol vásárolunk. Válasszunk mindenképpen olyan helyet, ahonnan garantáltan az a termék fog érkezni, amit megrendelünk, és nem fogunk kellemetlen meglepetésekbe ütközni.

Ha minőségi termékeket választunk, azért a motor is hálás lesz, ami azt jelenti, hogy a teljesítmény változatlan, a meghibásodások száma pedig minimális lesz. Ezzel hosszú távon pénzt spórolhatunk meg. A prémium kategóriás motorolajok is bárki számára elérhetőek, nem kell hatalmas költségekre gondolni, ha a beszerzésüket tervezzük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: