DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

Mérnöki, műszaki munkalehetőségek Győrben és környékén

A mérnökök a tervezés mesterei, legyen szó akár épületekről vagy gépekről. A kivitelezésben ők már nem vesznek részt, azt már egy másik csapat végzi.

A mérnöki és műszaki munkákra csak felsőfokú diplomával lehet pályázni, ez a szakma azok közé tartozik, amivel komolyabb havi bérezésre is szert tehetünk. Győrben és környékén is vannak nyitott pozíciók, amelyek közül most néhányat be is mutatunk. 

 

Műszaki előkészítő

GyorAllas.hu online toborzó rendszer böngészése közben láthatjuk, hogy az első mérnöki hirdetés azé az építőipari cégcsoporté, amelyik műszaki előkészítő kollégát keres. 

A műszaki előkészítő feladata lesz a projektekhez kapcsolódó előkészítési feladatok elvégzése, részletes mennyiségi és díjkalkulációk elkészítése. Emellett a fővállalkozói, generálkivitelezői munkák ajánlati dokumentációjának összeállítása, szoros együttműködésben az alvállalkozókkal. 

A munka jellegéből adódóan szükséges, hogy a jelöltnek meglegyen a szakirányú végzettsége és ismerje a TERC építőipari költségvetés-előkészítő programot. A kiválasztásnál előnyt jelent a Microsoft Project program ismerete.

https - gyorallas.hu - 2023 május - Cikk4



A felelősségteljes munkáért versenyképes bérezést, szakmai fejlődési lehetőséget biztosít a cég.

 

Vízépítő mérnök

A vízépítő mérnök a környezetmérnökök csoportjába tartozik, és viszonylag kevés van belőlük az országban. Munka pedig akad bőven, például egy vízi közművek tervezésével és vízépítéssel foglalkozó mérnöki iroda tervezői jogosultsággal rendelkező vízépítő mérnököt keres. 

A munkakörnek két fő része van: egyrészt vízi közműveket kell tervezni, kezdve az egyszerű házi bekötéstől egészen a lakóparkok közművesítéséig, valamint vízi műtárgyak - ilyenek a torkolati műtárgyak, a zsilipek, a vízi létesítmények, víztározó tavak, szikkasztók és mederrendszerek - tervezése.

A munkavégzéshez feltétlenül szükséges a műszaki szakirányú végzettség és tervezői jogosultság megléte. A számítógépes programok közül az AutoCAD-ot, valamint a Microsoft irodai csomagját kell professzionálisan használni. A bérezés kiemelten magas, amihez 13. havi és egyéb plusz kiegészítő járulékok is adódnak. 

 

Fejlesztőmérnök, fizikus

Egy csornai napelemcella-gyártó üzembe fizikus végzettségű kollégát keresnek. A cég gyártási technológiája a jelenleg elérhető leginnovatívabb megoldásokat ötvözi, Magyarországon eddig nem ismert ipari szegmenst honosít meg. 

A vállalkozó szellemű fizikus feladata lesz a magas hatásfokú napelemcella gyártási folyamatának fejlesztése, a gyártó berendezések gyártási paramétereinek meghatározása, felügyelete, nemzetközi kutatásban való részvétel. A munkáért versenyképes jövedelmet ígérnek.

A mérnöki munkák előnye - túl a magas bérezésen - a változatos feladatok, és nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a terv a szemünk előtt valósul meg, ezzel pedig önbizalmunk is növekedni tud.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: