DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Külföldi munkavállalók integrációja a magyar munkaerőpiacon

A kedvesünk, a barátunk, az egyik ismerősünk külföldi? Még nem megy neki elég ügyesen a magyar nyelv, de szeretne elhelyezkedni? Esetleg munkáltatóként mi magunk keresünk külföldi munkaerőt, vagy egy jól ismert céget képviselünk?

Az állam szívesen látja az országba beáramló munkaerőt, azokat, akik itt tanulnak, itt szeretnének letelepedni. Mivel néhány magyar egyetem kiemelkedő képzést nyújt, és sokan megszeretik az országot, nem meglepő, hogy néhányan közülük itt képzelik el a jövőjüket. 

A következő cikkben megtudhatod, hogy hol érdemes hirdetni, ha őket céloznánk meg!

Hol hirdessünk?

Erre többféle mód is létezik. A külföldi állampolgárok például sokszor a magyarok támogatásával vállalnak munkát, de előfordulhat az is, hogy maguk találják meg a szimpatikus pozíciót. A https://nyiregyhazaallas.hu/employer oldalán összefoglalják számunkra a legfontosabb információkat. 

De hogyan segíthet egy ilyen internetes portál? A speciális weboldalak már angol nyelven is elérhetők, amely nagymértékben megkönnyíti a folyamatokat. A magyar vállalatok a külföldi munkaerőre is vadásznak, ami érthető, hiszen az itt tanuló diákok, az itt élő emberek emelik a cég színvonalát.

httpsnyiregyhazaallas.hu - 2023 május - Cikk4



Az álláskereső portálokon tehát idegen nyelven is hirdethetünk. Segítenek nekünk abban, hogy több jelentkezőt toborozzunk, illetve, hogy megtaláljuk a komoly pozíciók betöltéséhez szükséges szakképzett munkaerőt.

Ami miatt megéri online hirdetni…

Az állásportálokon tulajdonképpen célzottan, az egyes régiókban és városokban is hirdethetünk, válogathatunk a különféle hirdetéscsomagok között, ráadásul meggyorsíthatjuk a felvétel folyamatát is. 

Ebben olyan plusz funkciók lehetnek a segítségünkre, mint amilyen a videós előszűrés. Ez lényegében azt jelenti, hogy a munkáltatók előre megadhatnak kérdéseket a potenciális jelöltek számára a hirdetésben. Ezekre a pályázók videóüzenet formájában tudnak válaszolni.

Melyek a digitális munkaerő-toborzás előnyei?

Egyértelműen a hatékonyság fokozása, de emellett az sem utolsó, hogy sokkal gördülékenyebbé tehető valamennyi folyamat. A videós funkcióval nemcsak modernebb képet adhatunk a fiatal álláskeresők számára a vállalatról, de az idővel is jobban gazdálkodhatunk. Ily módon ugyanis csak azokat a jelentkezőket hívjuk be majd személyes interjúra, akikben tényleg látunk valamit. 

A részletes, célzott hirdetés lehetősége ugyancsak megkönnyíti a HR dolgát, mivel a megfelelő létszámú jelentkezőket szintén biztosíthatjuk. A modern digitális módszerek a külföldi személyek számára egyaránt szimpatikusak lesznek. 

Az együttműködés fontos, tehát egy jó vállalat tudja, hogy ez viszi előre az üzletet. Éppen ezért a magyar és a külföldi polgárok számára is meg kell adni a lehetőséget, amely végül a mi javunkat is szolgálja majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: