DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd
Egyéb

Hogyan csökkenthetjük a fűtésszámlát párásítással?

A fűtési költségek a magas energiaárak miatt nagyon megnövekedtek az utóbbi hónapokban, és ez a tendencia várható a jövőben is.

Ahhoz, hogy az év felét kitevő fűtési időszak alatt se költsük a fizetésünk nagyrészét a számlák kifizetésére, érdemes előre gondolkodnunk a megoldáson.

 

A páratartalom emelésével nő a hőérzet

A hőérzetünk a külső, környezeti hőmérséklettel változik, hiszen nyáron a hőséget is kibírjuk, télen viszont olykor már melegnek érezzük a 22 °C feletti értéket is a lakásban. Ebben a levegő páratartalma is szerepet játszik, ugyanis magasabb páratartalom mellett az alacsonyabb hőmérsékleti értékeket is kellemesnek érezzük, így kevesebb energiát fogunk használni a lakás fűtésére.

https-www.bonair.hu - 2023 május - Cikk2Az optimális páratartalom nagyon egyszerűen biztosítható a BonAir.hu Boneco párásító készülékeivel. A cég a párásító berendezések szakértőjeként többféle párásítót forgalmaz. Termékkínálatukban az ultrahangos párásító, a melegpárásító, a hibrid párásító légtisztító, a személyi párásító és a légmosó készülékek egyaránt megtalálhatóak. Ezeken kívül a párásító gépek tartozékait is megvásárolhatjuk weboldalukon. 

 

Mikor alacsony és mikor magas a páratartalom?

Az emberi szervezet a 40-60 százalék közötti páratartalom értéket érzi kellemesnek, így ha a mérőműszer ettől eltérő értéket mér, megérezzük a közérzetünkön. Az alacsony páratartalom a nyálkahártya kiszáradását, orrfolyást, torokkaparást, torokfájást, szemviszketést okozhat, ami kisgyermekek esetében súlyosabb tüneteket is produkálhat. Ezért tanácsolják a védőnők és a gyermekorvosok a gyerekszoba párásítását.

Ha az optimális értéknél magasabb páratartalmat mérünk, az sem jelent egészséges környezetet a számunkra. A levegő magas nedvességtartalma ugyanis kicsapódik a helyiség falain, bútorain, így hozzájárul a penészedés kialakulásához.

A Boneco párásító készülékek nagy előnye, hogy működésükkel beállítják és biztosítják a helyiségben az optimális páraszintet. Tehát nem kell attól tartanunk, hogy “túlpárásítjuk” a levegőt.

 

Mit tudnak a Boneco párásítók?

A svájci Boneco cég az 1960-as évek óta van jelen a piacon megbízható készülékeivel, amelyek minden tekintetben megfelelnek a párásítás iránti igényeinknek. Melegpárásító készülékeik elsősorban a kisgyermekes családok körében népszerűek, hiszen a gép nem hideg, hanem langyos, párás levegőt bocsát ki. Ezzel a hőérzetünk is jelentős mértékben nő, tehát komfortosabbnak fogjuk érezni a szoba hőmérsékletét.

A Boneco S450 nagy teljesítményű, digitális párásító a leghigiénikusabb párásítók egyike, hiszen a víz felforralásának köszönhetően elpusztítja a mikroorganizmusokat. A páratartalom beállítási funkcióval, illetve automata üzemmóddal is rendelkező készüléket kedvező tulajdonságai miatt előszeretettel alkalmazzák óvodákban is.

A párásítással tehát növelhetjük a hőérzetünket, akár csökkentve ezáltal a fűtésszámlát, illetve rendszeres használatukkal az egészségünk és közérzetünk is javul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: