DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Hárs- és kőrisfát ültettek Bunyós Pityuék

Hárs- és kőrisfát ültetett Bunyós Pityuval Nagy Norbi, Vincze Feri és Gillyén Krisztián a madarak és fák napján.

Nagy Norbi hegyi Európa-bajnok, Vincze Ferencz újra rali magyar bajnok, Gillyén Krisztián pedig a Swift Cup Europe legfiatalabb versenyzője szeretne lenni. Nagy Norbi azt tervezi, hogy közös erőnléti edzéseken vesz részt Szikora Istvánnal, a világ egyik leghíresebb nehézsúlyú bokszolójával, Mike Tyson és Lennox Lewis egyetlen magyar ellenfelével. Vincze  Feri új, a környezet védelme mellett is elkötelezett navigátorával, Percze Nándorral készül a visszatérésre, míg Gillyén Krisztián Kiss Norbi csapattársaként idén megszerzett digitális csapat kamion-Eb címe után - szimulátoron - már gőzerővel készül a Suzuki Swift tesztekre. 



Többek között ezeket a kulisszatitkokat is megtudhattuk Kápolnán, a háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbi Macskaárvaházában, ahol a három magyar autóversenyző, Szikora István bokszbajnok (Bunyós Pityu) valamint Kovács Zsolt országgyűlési képviselő és Dr. Illés Zoltán korábbi környezetvédelmi államtitkár társaságában hárs- és kőrisfákat ültettek a madarak és fák napja alkalmából. 

„A fáknak megfelelő gödrök kiásásával és egy előzetes iszapolással azért előkészítettük a terepet a fák szakszerű ültetéséhez, de a tányérozás, a beöntözés fontos feladata a srácokra hárult” - fogalmazott Farkas Pál ökológus, aki egyfajta supevisorként segíti a Macskaárvaházban zajló faültetéseket, ám szakvéleménye szerint mindenki lelkesen és szakszerűen dolgozott. Az azért még őt is meglepte, hogy Bunyós Pityu egy kézzel emelgeti ki az óriási földlabdával körbevett fákat a cserepekből, de valójában minden idők legnagyobb ütőerejű magyar sportolójától ez igazából természetes. 

Míg Vincze Ferenc raliversenyző először, de ígérete szerint nem utoljára járt a Macskaárvaházban, Nagy Norbi már visszatérő vendég: múlt évben részt vett a Macskaárvaház melletti ártér újrafásításában és most végre a menhely macskáinak megszeretgetésére is maradt idő. 

„Csodálatos dolog, hogy a hazai autósport képviselői ilyen nagyszerű példát mutatnak a természet- és állatvédelemben, hiszen ezzel sokszázezezer rajongójuk körében is népszerűsítik az állatvédelmet, így rajtuk keresztül rengeteg emberhez érhet el üzenetünk” - fogalmazott Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, aki szerint különleges, sikeres sportemberekből és elkötelezett természetvédőkből álló közösség alakult ki Kiss Norbi körül. A sokszoros kamion Európa-bajnok, aki  annak idején megkezdte a mára már rendkívül népszerűvé vált faültetési akciót, ezúttal nem tudott részt venni a madarak és fák napja rendezvényén, mert éppen a Hungaroringen tesztelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: