DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Mezőgazdasági munka keresése Egerben? Mi segítünk megoldást találni erre a kérdésre!

A munkahelykeresés, legyen szó akár mezőgazdaságról, akár másról, mindig nehéz és időigényes folyamat. Vagy mégsem?

Ha már az elején megtervezzük, hogy melyik álláskereső portálokat használjuk, az sokat segíthet. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy pár napon belül el is helyezkedhetünk, de kevésbé lesz stresszes a művelet.

 

Az álláskeresés hatékonysága a "hogyan"-on múlik

Az álláskeresésnek sokféle módja van, de a cél mindannyiunk számára az, hogy minél gyorsabban megtaláljuk a tökéletes állást. Ugyanez vonatkozik a "másik oldalra" is, hiszen a mai környezetben a munkáltatók a lehető leggyorsabban szeretnék betölteni az üres pozíciókat. Ha például mezőgazdasági állást keresünk Egerben, akkor azt meg is tekinthetjük a https://egerallas.hu/allasok/mezogazdasag-kornyezetvedelem oldalon, hogy jelenleg milyen ajánlatok érhetőek el. Egyszerűnek tűnik és bizonyos szinten az is.

https-__egerallas.hu_ - 2023 április - Cikk5



A tökéletes állásportál megtalálása egy másik folyamat. Érdemes egyszerre két-három ilyen platformot is használni, hogy minél több lehetőséget lássunk, és gyorsabban tudjunk elhelyezkedni. Ne feledjük azonban, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik oldalt használjuk. Keressük azokat a portálokat, amelyek a nekünk megfelelő állásokra toboroznak. Az előző példát folytatva, ha Egerben keresünk mezőgazdasági munkahelyet, akkor azt az oldalt érdemes keresni, ahol a legtöbb egri cég jelen van.

 

Nem csak az álláskereső platform határozza meg a keresés sikerét

A "hogyan" fontos része, hogy csak ott legyünk jelen, ahol szükség lehet rá. Természetesen ez csak egy tényező a sok közül, de a jelentkezésre is fel kell készülni. Az állásportálon való regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, hiszen a platformnak is érdeke, hogy minél hamarabb megnézzük és jelentkezzünk az egyes pozíciókra. Ami azonban igazán fontos, hogy a legtöbb álláshoz önéletrajzra van szükség. A CV-k az utóbbi években egyre fontosabbá váltak.

 

Miért van szükség önéletrajzra?

A kérdés egyszerre tűnik meglepőnek és egy kicsit nevetségesnek. Évtizedek óta szükségünk van önéletrajzra ahhoz, hogy munkát kapjunk. Ez nemcsak a mezőgazdaságra, környezetvédelemre, hanem gyakorlatilag minden létező szakmára igaz. A különbség az, hogy 20 évvel ezelőtt az önéletrajz egyszerűen a képesítések, tapasztalatok és végzettségek felsorolása volt. Se több, se kevesebb. Inkább csak afféle adminisztratív követelmény volt.

De mostanra a dolgok megváltoztak. A jó önéletrajz elengedhetetlen, ha esélyt akarunk arra, hogy interjú időpontot kapjunk. Nemcsak a tartalom, hanem a prezentáció és a felépítés is fontos. Manapság az önéletrajz az, ami az első benyomást kelti, ezért elengedhetetlen, hogy kellő figyelmet szenteljünk neki az elkészítés során. A tökéletes CV segítségével könnyebben tudunk elhelyezkedni a mezőgazdaság területén is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: