DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Te hogy állsz a tavaszi nagytakarítással?

Bár néha-néha még megmutatja az erejét a tél, azért bizakodásra ad okot az, hogy egyre melegednek a nappalok, hosszabb ideig van világos, és már a természet is kezd felébredni téli álmából.

Ugyanígy vannak az emberek is: a hosszú téli napokat mindenki az otthonában próbálta átvészelni, ellenben most már egyre többen dugják ki az orrukat. Indul a kertészkedési szezon, sőt a tavaszi nagytakarítás is hamarosan megejthető.

Ne feledd: az autó a második otthonod!

Sokan hajlamosak megfeledkezni arról az aprócska tényről, hogy az autó általában valóban második otthonként funkcionál, hiszen aki naponta vezet, az akár több órát is ülhet a volán mögött. Éppen ezért, ha tavaszi nagytakarításra adod a fejed, ne hagyd ki belőle az autódat sem, csak előbb szerezd meg a Royal Tuning autóápolási termékei közül a megfelelő darabokat.

Nem szabad félvállról venni azt, hogy csak olyan szerekkel takarítsd az autódat, amelyeket célirányosan erre fejlesztettek ki. Ha ugyanis más tisztítószerekkel próbálkozol, könnyen lehet, hogy nemcsak a tartós eredménynek inthetsz búcsút, de még akár kárt is tehetsz a járművedben. Ne feledd, sok olyan része van az autónak, amely igen érzékeny anyagból készült.

Természetesen dönthetsz úgy is, hogy nem egyesével veszed meg a termékeket, ugyanis a Royal Tuning webshopjában klassz autóápolási csomagokat is találsz, melyek kompletten tartalmaznak mindent, amire csak szükséged lehet.



Kezdd a beltérrel!

Persze a külcsín is fontos, de mindenképpen érdemes először bent kezdeni a takarítást, és az is lényeges, hogy tartsd be a megfelelő sorrendet.

  1. Először is pakolj ki mindent az autódból! Amíg ugyanis könyvek, kabátok, kulacsok és táskák tornyosulnak odabent, addig nem fogsz tudni alapos munkát végezni. Ne feledkezz meg a kesztyűtartóról sem!

  2. Alaposan porszívózz ki mindent! A legideálisabb, ha több fejjel rendelkező speciális autóporszívód van, de a hagyományos változatokkal is szép eredményeket fogsz tudni elérni.

  3. Ha már tiszta minden, akkor egy jó kárpittisztítóval el tudod tüntetni a reggeli kávézás vagy a délutáni nasi eredményeit.

  4. Ha már az ülések is tiszták, jöhet a műszerfal, a gombok, a kormány, a váltó és a váltószoknya is. Itt fontos, hogy ne karcolj össze semmit, így érdemes mikroszálas törlőkendőt beszerezni, sőt a speciális bőrápoló szereket se hagyd ki!

Ha mindezzel megvagy, szinte olyan lesz, mintha új autód lenne!

Nincs megállás!

Ha már egy napsütéses szombat délelőttöt rááldoztál az autótakarítási projektre, akkor ne veszíts  a lendületből: az utastér után vár a csomagtartó és persze az autó külseje is, amikhez szintén számtalan eszközt és speciális tisztítószert találsz a Royal Tuning webshopjában.

Meglásd, ha végeztél, cseppet sem fogod bánni, hogy nekiláttál, hiszen merőben megújult autóba ülhetsz, tovább fokozva a tavaszi lendületedet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: