DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Sztár DJ és világhírű sportolók faültetéssel ünneplik az Erdők Világnapját Kápolnán

Náksi Attila DJ, zenei producer, Kiss Norbert világ- és sokszoros Európa-bajnok autóversenyző, Rózsa Norbert olimpiai bajnok úszó, Horváth Lajos „Laller” tereprali-Európa-bajnok, Dudás Zoltán jet-ski magyar bajnok, Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom alapítója és Matusek Zoltán a Noé Állatotthon tulajdonosa.

Laller



Ők azok az ismert és elismert magyarok, akik a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvánnyal együtt azt vallják: aki fát ültet, állatokat ment, ezért március 21-én, kedden, az Erdők Világnapján maguk is ezt teszik: fákat, cserjéket ültetnek a kápolnai állatvédelmi központ körüli területen. A Macskaárvaház Alapítvány minden érdeklődőt szeretettel vár az Erdők Világnapja alkalmából szervezett rendezvényre, természetesen azokat is, akik az említett hírességekkel találkozni, beszélgetni vagy éppen közös szelfit készíteni szeretnének.

Rózsa Norbert, Kapin Ricsi (1)

A Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke csupán azt kéri mindenkitől, aki eljön, hogy – anyagi lehetőségei függvényében – maga is ültessen el egy cserjét vagy fát az évek óta bővülő kápolnai közösségi erdőben. Igény esetén Farkas Pál agrármérnök, ökológus, a káli Globalplant Garden kertészet tulajdonosa szívesen segít bárkinek a cserjék vagy fák beszerzésében.

Dudás Zoltán

„Egy madárbarát, örökzöld tűztövis 1500 forintba kerül, facsemeték pedig már hatezer forinttól elérhetőek, így ha valaki csatlakozni szeretne az Erdők Világnapján a Macskaárvaházzal és az ismert magyar sztárokkal közös fa- és cserjeütetésünkhöz, szívesen állunk rendelkezésre növényekkel, amiket térítésmentesen a helyszínre szállítunk” – fogalmazott a szakember.

Kiss Norbert

Kiss Norbert autóversenyző, aki egyúttal a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, az elmúlt években már több száz fát ültetett el a kápolnai közösségi erdőben. Példáját itthon és külföldön számos hozzá hasonló, világhírű sportoló követte: közülük a legismertebb, Sebastian Vettel, aki múlt évben Austinban, a Formula-1-es nagydíjon az eddigi futott Formula1-es versenyeivel azonos számú, vagyis 296 fa elültetésével alapított egy új, erdős parkot a versenypálya közelében. De Kápolnán van már Michelisz Norbert túraautó-világkupagyőztesnek és Sebastien Bueminek, korábbi Formula-1-es és Formula-E-pilótának is saját fája, amelyeket az alapítvány önkéntesei gondoznak.

Náksi

Kápolnán, március 21-én az Erdők Világnapja alkalmából rendezett faültetés délelőtt 11-kor kezdődik és a rendezők szándéka szerint addig tart, amíg minden növény el nem lesz ültetve, meg nem lesz öntözve, és amíg bármelyik vendégnek van még kedve az alapítvány mentett macskáinak szeretgetésére.

Farkas Pál

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: