DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Miért érdemes művirágokat használni az élők helyett?

A művirágok használata évszázadokra nyúlik vissza és napjainkra olyannyira élethű másolatok készülnek, hogy szinte összekeverhetőek az eredeti virágokkal.

A művirágok széles körben használhatóak, például otthoni dekorációként, esküvők, családi események, temetések idején egyaránt.

Nézzük, miért használják ma világszerte díszítésre a művirágokat, főként a szálas virág változatait, melyeket csokorba rendezve tökéletesen utánozzák a valódi virágok megjelenését.

Mennyire jó alternatíva a művirág?

A frissen illatozó virágoknak nincs párja, azonban ma már rengeteg élethű másolattal találkozhatunk, melyek tökéletesen felválthatják a valódi növényeket bizonyos esetekben. A Prauda-Dekor Kft. szálas virág kínálatában olyan csodás növényekkel találkozhatunk, mint például az orchidea, melynek egyetlen ágán több virágfej is helyet kap.

Többen is úgy ítélik meg, hogy inkább a műnövényeket választják, mert környezettudatos életükbe nem fér bele a valódi növények levágása. A tartósabb, kedvezőbb árú mesterséges szálas virágok használata az allergiásoknak is jó megoldás például a dekorálásra. De vajon mikor érdemes még a valódi virágok alternatívájaként a mű szálas virágokat választani?



A mesterséges szálas virág előnyei

A valósághű művirágok használatával nem vagyunk az évszakok változásához kötve. Szinte bármikor kerülhet a kedvenc virágunkból egy-egy szál vagy csokor az asztalunkra, mivel nem kell megvárnunk a valódi növény nyílási idejét. Hasonlóan fog pompázni a szálas virág dekorációnk, mely selyem vagy műanyag felhasználásával készült, mintha az igazi növényt vágtuk volna le.

Azok számára is előnyös a művirágok használata, akik allergiásak a növények pollenjére. Rengeteg embernek kellett nélkülöznie a friss virágokat otthonából, mert allergiás rohamot kaptak a virágportól, ennek most vége, hiszen ugyanazt az élményt élhetik át a szálas virágok műváltozatával, mintha az igazi növényeik lennének.

Hasonlóan előnyös a művirágok használata abban az esetben, ha tartósan szeretnénk ugyanazt a virágot vagy szálasvirág-csokrot csodálni. Ilyen például az esküvői csokor, melyet emlékként sokan eltesznek, illetve a temetői koszorúk, melyeknek az időjárás változó körülményeit is ki kell bírniuk nagyobb károsodás nélkül.

A virágfajták és jelentésük

A tavaszi és nyári szálas virágok és szálas rózsák mellett már elérhetőek a dekorációs ágak is, melyek tökéletesen kiegészítik a csokor kreációkat. A virágfajtákat az évszázadok alatt a különböző kultúrákban más és más jelentéssel ruházták fel. A rózsa a legtöbb ember számára a szerelmet jelképezi, elsősorban a vörös színű változata.

A liliom az ártatlanság szimbóluma, míg a margaréta a szépséget és egyszerűséget jelenti sokunk számára. A valódi virágokhoz hasonlóan a selyemből, vagy más mesterséges anyagból készült virágok is hordozzák ezeket a szimbolikus üzeneteket.

Összességében a művirágok tartós és könnyen hozzáférhető alternatívái lehetnek a valódi virágoknak, elsősorban dekorációs célokra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: