DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

Raikkönen lett a legnépszerűbb finn a világon

Egy finn, kaszinókkal foglalkozó weboldal végzett némi kutatást, hogy kiderítsék, ki a legnépszerűbb finn híresség a világon. A Jégember mindent vitt!

Kimi Raikkönen szinte páratlanul hosszú időt töltött az F1-ben - ezen idő alatt pedig egy világbajnoki cím is összejött neki, még 2007-ben -, így alighanem mindenkinek volt szerencséje találkozni a finn pilóta egy-egy aranyköpésével, vagy akár alkoholhoz társítható kínos/vicces pillanatával.



Nos, a Jégember népszerűsége visszavonulását követően sem akar apadni, hiszen a mindig lényegre törő, mégis szükszavú világbajnok még mindig a legnépszerűbb finn híresség. Ezt egy finn internetes kaszinókról véleényt író weboldal derítette ki. A végeredményhez számításba vették a finn hírességek Instagram-követőit, az internetes keresések számát, a Wikipedia-oldalaik látogatottságát és a TikTokon használt hashtageket.

Az első négy helyből hármat is egy Formula-1-es versenyző szerzett meg, Raikkönen győzelme pedig több mint magabiztosnak mondható a Bonusetu.com szerint. A második helyre a 2021 végén visszavonuló Jégembert az Alfa Romeónál váltó Valtteri Bottas került, a képzeletbeli dobogó harmadik foka pedig a finn miniszterelnökasszonyt, Sanna Marint illeti meg. A negyedik helyezett a kétszeres világbajnok, 2001-ben visszavonuló Mika Hakkinen lett.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: