DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Verstappen gyerekeket akar, de másképp állna hozzájuk, mint az apja tette

A kétszeres F1-es világbajnok szerint ő másképp fog hozzáállni a gyerekei esetleges versenyzéséhez, mint ahogy az apja tette vele.

Érdekes dolgot mondott Max Verstappen a holland Limburgernek adott interjújában: nem szeretné úgy nevelni a saját gyerekét majd, ahogy édesapja, Jos tette azt vele. Arról már legendák szólnak, hogy az idősebb Verstappen milyen vasszigorral nevelte profi autóversenyzővé a nagyon fiatal Maxot egészen gokartos korától kezdve, az immár kétszeres F1-es világbajnok viszont (amellett, hogy ez kellett a sikeréhez) úgy gondolja, hogy ő nem ezt az utat fogja választani.

„Az egyértelmű, hogy akarok gyerekeket, és ha ők versenyezni akarnak, ám legyen. De szerintem másképp fogom csinálni, mint ahogy apám tette velem. Viszont könnyű most erről beszélnem, hiszen nincs gyerekem, talán teljesen másképp fogok gondolkodni, ha lesz” – mondta Verstappen.

f1-verstappen-piquet



„Apám szenvedélye nagyon messzire ment, mindent megtett értem, motorokat állított be, gokartokat készített fel. Én nem látom magamat, ahogy ezt csinálom. Mindenesetre én semmiképp sem fogom a versenyzést ráerőltetni a gyerekeimre, maguknak kell azt akarni” – tette hozzá a címvédő, aki a családalapításhoz közötte az F1-től való visszavonulást is.

„Szerintem ha teljességgel ott akarsz lenni a fiadnak vagy lányodnak, akkor már nem vezethetsz az F1-ben. Az alapokat négyéves korban kell lerakni, ott akarok lenni” – mondta a holland, aki azt már többször is kijelentette, hogy nem akarja elhúzni a karrierjét, mert ugyan ez egy beteljesült álom, de mást is akar csinálni az életben, és túl sok a futam, túl sok az utazás, túl sok időt elvesz az életéből a versenyzés. 

Verstappen jelenleg párjával, Kelly Piquet-vel neveli annak Danyiil Kvjattól született gyerekét – Kelly egyébként éppen múlt héten ünnepelte 34. születésnapját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: