DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Kiss Norbi rajongójának szülinapján járt

Még csak tízéves, de már dobogóra állhatott komoly szimulátorversenyeken és rendszeres gokartozással is fejleszti tudását.

Ő Gillyén Krisztián, akinek példaképe Kiss Norbi, szenvedélye az autósport és az állatok védelme. 

Tizedik szülinapját a budapesti Novotel Bowling City-ben ünnepelte. A torta természetesen Norbi Európa-bajnok versenykamionját formázta, a meglepetésvendég pedig Kiss Norbi maga volt. Krisz pedig - ahogy a család és a barátok nevezik - a meghívottaktól azt kérte: ajándék helyett Kiss Norbi Kápolnai Macskaárvaházának hozzanak adományt.
 
Krisz 7 évesen kezdett gokartozni és szimulátorozni. Azóta már részt vett a digitális Kamion Európa-bajnokságban, valamint a magyar virtuális kamionversenyen és sikeresen szerepel az éppen zajló német digitális bajnokságban. Lelkes állat- és természetbarát. Ha teheti, nagy szeretettel látogat a Kápolnai Macskaárvaházhoz ahol fát ültet és cicákat szeretget. Két kis örökbefogadott cicája is a Norbi által támogatott árvaház lakója volt. Maradék szabadidejében programozás és robotika szakkörre jár.
 
"Szorgalom, elkötelezettség, tehetség  és kitartás. Ez mind elengedhetetlen a sikerhez az autósportban is" - fogalmazott Kiss Norbi, hozzátéve, Krisz úgy tűnik mindezek alapjaival rendelkezik, de így is hosszú, rögös és bizonytalan az út az autósport csúcsáig. A négyszeres Európa-bajnok szerint az viszont nagyszerű alap, ha valakinek ennyi idősen ilyen, Kriszhez hasonló eltökéltsége és kitartása van céljai eléréséhez.  Az pedig - Kiss Norbi szerint - megható és példaértékű, hogy egy 10 éves kisfiú, szülinapján  ilyen módon mutat példát a társadalmi felelősségvállalásról. 
 
"Krisz évek óta rendszeres és egyúttal legfiatalabb önkéntesünk. Büszkék és boldogok vagyunk, hogy szüleivel együtt a Macskaárvaházat választotta. Esete jó példa arra, hogy ha valaki a szüleitől is ilyen szimpatikus magatartási mintákat kap, könnyen választja már fiatalon az állat- és természetvédelem útját" - fogalmazott Bóday Csilla, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány titkára, aki szerint Krisz esete is bizonyítja, hogy Kiss Norbi részvétele a macskaárvaház munkájában olyan különleges érték, amely a maga nemében egyedülálló a hazai állatvédelemben. 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: