DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Édesapja nagy hatással volt Christian Hornerre

Gyerekkorában még más tervei voltak, végül apja hatására került az autóversenyek közelébe Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke elárulta, hatalmas támogatást kapott a családjától.

Bár a 90-es évek elején még versenyzőként próbált karriert építeni, végül a csapatvezetői pozícióban vált sikeressé a brit szakember, aki a Red Bull istállójával érhetett fel a csúcsra. Horner 1999-ben határozta el, hogy végleg szögre akasztja a bukósisakot, 2005-tól kezdve pedig az energiaitalosok csapatának élére került. Noha igazán eredményesnek mondható a szakmájában, gyermekként még egészen másról álmodozott.

„Kaszkadőr akartam lenni, mint Evil Knievel. Volt egy sorozat is, a The Fall Guy, amelyben Lee Majors egy nagy teherautóval és kaszkadőrként furikázott. Egyszerűen imádtam. Persze mindig is az autók és a sebesség megszállottja voltam, így már fiatal koromtól kezdve lenyűgözött a motorkerékpárok világa. 12 éves koromban megpróbáltam beszerezni egy gokartot is, amire spóroltam, végül egy újsághirdetésen keresztül találtunk egy használt, húszéves darabot. A füvön nem lehetett vezetni, ezért kerestünk egy pályát. Hirtelen rájöttem, hogy ezzel versenyezni is lehet” – mesélte Diary of a CEO podcastben.

Horner elárulta, hogy a legnagyobb lökést édesapja felől kapta meg, aki már egészen fiatalon megszerettette vele a versenyzést, később pedig közösen alapították meg az Arden csapatot, mely a rajongóknak főként az utánpótlás szériákból lehet ismerős.



„A családom hatalmas hatással volt rám. Édesapám az autós világban dolgozott, és szenvedélyesen szerette az autókat, a motorkerékpárokat valamint a versenyzést. Fiatalkorában pályabíróként is dolgozott, és mindig az autók körül volt. Édesanyám is folyton arra bátorított minket, hogy valósítsuk meg az álmainkat. Már gyerekkorunktól kezdve elmagyarázta nekünk, hogy nem szabad megelégednünk az átlagossal, nagyon kitartó volt. Ennek a kombinációnak köszönhetően fedeztem fel az autóversenyzés világát 12 éves koromban, majd apámmal az egész országot bejártuk, aztán ebből nemzetközi versenyek lettek, és így tovább” – folytatta a szakember, aki úgy érzi, mindig is ez volt az ő útja.

„Nem igazán láttam magam teniszezőként vagy bármi másként. Csak versenyezni akartam, és órákig tudtam nézni erről a videókat. Minden részletet tanulmányoztam, és mindig alaposan megnéztem, mit csinál Nigel Mansell. Ha van valami a fejedben, és tényleg akarod, akkor az abszolút elérhető. Ki kell tűznöd magad elé egy célt, és arra koncentrálnod” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: