DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Zanardi ismét hazatérhetett a kórházból

Két és fél hónapja tűz ütött ki az otthonában, amiben károsodtak azok a gépek is, amelyekre szüksége volt, így egy időre újfent kórházba került a bő két éve súlyos balesetet szenvedő exversenyző.

Alessandro Zanardi még 2020 júniusában szenvedett súlyos fejsérüléssel járó balesetet egy parakerékpáros verseny során, amely után másfél évig kórházban tartották őt. A korábban a Formula-1-et is megjárt, majd egy 2001-es lausitzringi CART-balesetben mindkét lábát elveszítő pilótát tavaly decemberben engedték haza.

zanardi-dppi



Néhány hónapja azonban ismét kórházba került az olasz legenda, a jelentések szerint ugyanis tűz ütött ki az otthonában, miután hiba keletkezett a napelemrendszerben. A tűz pedig károsította azokat a gépeket is, amelyekre Zanardinak mindennapos szüksége volt.

Most viszont újra jó hírek érkeztek az említett CART-incidense után a versenypályákra sikeresen visszatérő, többek között WTCC-futamgyőzelmeket arató, valamint a paralimpiákon három aranyérmet is szerző Zanardiról: csaknem hét hét után hazatérhetett az 55 éves exversenyző.

A hírt a vicenzai San Bortolo kórház funkcionális rehabilitációs részlegének vezetője, Giannettore Bertagnoni is megerősítette. Zanardi így újra otthon folytathatja a rehabilitációt, amely felesége tavalyi nyilatkozata alapján elég hosszú folyamat lesz, bár Daniela Zanardi azt is elmondta akkor, hogy egyértelműen javuló tendenciát mutat férje állapota.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: