DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Rehabilitáció

Felesége újra nyilatkozott Zanardi állapotáról

A rajongók támogatását meghálálva Daniela Zanardi interjút adott a másfél éve súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi állapotáról. Az egykori versenyzőt kiengedték a kórházból, otthon folytatja a rehabilitációt.

részletek

A gyógytorna szerepe a térdműtét utáni rehabilitációban

Térdműtétekre általában akkor kerül sor, ha előrehaladott kopásos betegségről van szó vagy sérülésről, traumáról. A térdízületünk a test abszolút esszenciális része, amelyre fontos szerep hárul a teher (testünk) viselésében. Mivel a térdízületet alkotó izmokat és szalagokat folyamatosan használjuk, mind a stabilitás, mind a mobilitás során, a térdízület viszonylag könnyen megsérülhet. Erre leginkább sportolás, házimunka vagy szabadidős tevékenységek során szokott sor kerülni.

részletek

Robert Wickens az elszántság mintapéldája

Elképesztő kitartással dolgozik a gyógyuláson Robert Wickens, aki tavaly nyáron az IndyCar egyik futamán súlyos gerincsérülést szenvedett el. Célja az, hogy visszatérjen a formulaautós sorozatba.

részletek

Lauda nem lesz ott Melbourne-ben

Dr. Helmut Marko, Niki Lauda barátja elmondta, hogy honfitársára nem számíthatunk sajnos sem a teszteken, sem pedig Ausztráliában, így a háromszoros világbajnok visszatérése még várat magára.

részletek

Lauda „őrült módjára” végzi a rehabilitációt

Niki Lauda egyik fia, Matthias elmondta, hogy édesapja őrültek módjára edz, hogy mielőbb felépüljön életmentő műtétjéből. Valaki mindig ott van vele Bécsben, de még nem tudni, mikor láthatjuk újra.

részletek