DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Felesége újra nyilatkozott Zanardi állapotáról

A rajongók támogatását meghálálva Daniela Zanardi interjút adott a másfél éve súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi állapotáról. Az egykori versenyzőt kiengedték a kórházból, otthon folytatja a rehabilitációt.

A legendás amputált lábú autóversenyző, Alessandro Zanardi 2020 júniusában egy olaszországi versenyen szenvedett balesetet kézi hajtású kerékpárjával, amely során súlyos fejsérülése keletkezett. Zanardit mesterséges kómában tartották, majd hosszas neurológiai kezelés következett egy speciális klinikán.

Felesége, Daniela Zanardi egy évvel a baleset után adott először interjút férje állapotáról: elmondta, képes kommunikálni, de beszélni egyelőre nem tud. Öt hónappal később a feleség újra megszólalt: annyi támogató üzenetet kaptak a rajongóktól, hogy úgy döntöttek, újabb jelentést adnak az olasz ikon jelenlegi állapotáról.

A legfontosabb hír, hogy Zanardi – aki október 23-án lett 55 éves – néhány héttel ezelőtt elhagyhatta a kórházat, és otthon folytatja a rehabilitációt. „A felépülés továbbra is nagyon hosszú folyamat” – mondta Daniela Zanardi, hozzátéve, hogy az orvosok, fizioterapeuták, neuropszichológusok és beszédterapeuták munkája egyenletes fejlődést eredményezett.



„A kórházban végzett kezelések most itthon folytatódnak. A hét során egy terapeuta dolgozik vele, fizikai, neurológiai és logopédiai gyakorlatokat végeznek” – olvasható a BMW oldalán a feleség beszámolója Zanardi állapotáról. „Ami fizikai állapotát illeti, jelentős a javulás. A karjai egyre erősebbek és erősebbek. A kórházzal ellentétben, ahol sokat feküdt az ágyban, a nap nagy részét most kerekesszékben tölti velünk, csak egy kicsit pihen ebéd után.”

Másfél év elteltével milyen kilátásai vannak az autósport kiváló alakjának? A kérdésre még mindig nehéz válaszolni. „Most sem jósolható meg, hogyan fog alakulni a folyamat. Hosszú és kihívásokkal teli út, melyen Alex nagy harci szellemmel halad. Hatalmas segítség számára és számunkra, hogy olyan sok támogatást kapunk ezen az úton, nem csupán az orvosoktól és terapeutáktól, akik intenzíven dolgoznak velünk, hanem barátainktól is” – mondta Daniela Zanardi, köszönetet mondva autóversenyzőknek és rajongóknak, akik gondolnak a legnagyobb küzdelmét vívó olaszra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: