DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Az ex-F1-esnek a mai napig rémálmai vannak Marko miatt

A Red Bull korábbi juniorversenyzőjének, Jaime Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak Dr. Helmut Marko elégedetlen stílusa miatt, pedig már pszichológusnál is járt a spanyol exversenyző.

A jelenleg 32 éves, manapság már DJ-ként dolgozó Jaime Alguersuari 25 évesen hagyott fel végleg az autóversenyzéssel, mert teljesen kiábrándult a motorsport világából a Red Bullnál szerzett rossz tapasztalatai miatt.

Az F1-es visszavonulását követően még visszatért az FIA gokartbajnokságába, majd a Formula-E-ben is szerencsét próbált, azonban 2015. október 1-jén bejelentette, hogy a motorsport minden műfajából kiszeretett, és a továbbiakban inkább zenei karrierjére szeretne összpontosítani.



A spanyol az El Confidencialnak adott interjút a Red Bull-os éveiről: „A Red Bullnál még akkor sem lehettem nyugodt, mikor jó eredményeket értem el. Gyakran a riválisoktól több elismerő szót és gratulációt kaptam, mint a saját csapatomtól” – kezdte Alguersuari.

„Nagyjából 15 éves korunktól ezt mind megtapasztaltuk náluk. Egyszerűen semmi sem volt elég. A mai napig gyötörnek rémálmok azokból az időkből. Azt látom, ahogyan Mr. Marko leszid engem, mintha csak egy gyerek volnék. Elég maradandó traumát okozott.”

„Azóta sem tudtam ezt magamban rendbe tenni, pedig több terápiát is kipróbáltam és pszichológusoknál is jártam már, de semmi sem segített. Néha sírva riadok fel álmomból, mert futottam egy jó kört, de Mr. Marko akkor is kiabált velem. Azóta sem beszélgettem vele. Egyszer, mikor a BBC kommentátora voltam, összefutottunk a paddockban és köszöntünk egymásnak, de ennyi.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: