DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Magnussen: Mi lett volna velem 16 évesen?

A dán F1-es pilóta szerint nehéz helyzetbe került volna, ha nem teljesít jól az F3-ban és pont ezt szeretné elkerülni a saját gyermekével. Nem igazán bátorítaná arra, hogy versenyezzen.

A Racefansnek adott exkluzív interjút Kevin Magnussen: a Haas dán F1-es pilótáját többek között arról is kérdezte a portál, hogy az autósportra neveli-e gyermekét. Mint ismert, Magnussen apja, Jan is autóversenyző és kapacitálta is Kevint arra, hogy F1-es pilóta legyen – bár hozzátette, hogy nem erőltették túlságosan, ő maga is nagyon szerette volna elérni ezt az álmát. Lánya, Laura tavaly született meg, Magnussen viszont nem szeretné az autósport irányába terelni.

-00122030_911



„Biztosítani akarom, hogy iskolába jár és be is fejezi azt, nem akarok nála mindent egy lapra feltenni. Nekem nagyszerű gyerekkorom volt, sok a jó emlékem, mókás volt az út az F1-ig. Viszont ebben nagy a kockázat. Nem tudom, hogy mi lett volna velem, ha nem teljesítek jól az F3-ban, aztán ott állok 16 évesen úgy, hogy az egész iskolás időszakomat elvesztegettem. Ha nem kerülök be az F1-be, kemény lett volna” – mondta Magnussen.

„Az biztos, hogy nem fogom ezt nála erőltetni és bátorítani is csak óvatosan fogom erre. Közben viszont nehéz a dolog, mert szeretem a versenyzést, szeretem a gokartpályán töltött napokat, szóval ezt miért rejtegessem előle? Ha csinálni akarja, nyilván hagyni fogom, de azt hiszem, hogy az én szüleim egy kicsit ambíciózusabbak voltak velem, mint amilyen én lennék vele. Szerintem hagynám, hogy élvezze és ha kialakul nála a szenvedély, akkor ott leszek mögötte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: