DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ismét az Alfát erősíti Bereznay

A McLarennél töltött, gyengén sikerült tavalyi szezon után 2022-ben ismét az Alfa Romeo e-sport részlegénél szerepel a Pro Seriesben Bereznay Dániel, aki korábban két évet húzott le a csapatnál.

A Sauber Esports mai bejelentése alapján három új versenyző alkotja az Alfa Romeo színeit képviselő csapatot a virtuális Formula-1-es bajnokságban: a McLaren-kitérő után újra csatlakozó Bereznay Dániel, az Alpine-tól érkező Nicolas Longuet, valamint a tavaszi Challengers szériát megnyerő Tomek Poradzisz. Az Alfa Romeo 2021-ben csupán kilencedik helyen végzett a Pro Series csapatbajnokságában 12 pontjával, ezért döntött úgy az istálló, hogy lecseréli teljes felállását az őszi szezonra.

Bereznay 2019-ben és 2020-ban versenyzett az Alfa Romeónál, az első évben harmadik, a másodikban ötödik pozíciót szerzett egyéniben a gárdával. A 2021-es átigazolás a McLarenhez azonban eredménytelenül végződött, pont nélkül 24. helyen végzett a bajnokságban, több versenyt csak a partvonalról nézhetett végig, ami korábban még sosem fordult elő vele.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: