DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

„Lenyűgöző” – Willi Orbánt kérdeztük a Red Bull Ringen

Más világ a foci és az F1, de némi hasonlóság azért akad a két sport között. Willi Orbánt, az RB Leipzig és a magyar válogatott erősségét a Red Bull Ringen kérdezte a Formula.hu.

A kiváló labdarúgó vasárnap életében először szagolt bele az F1 levegőjébe, amely azonnal elnyerte a tetszését. Az RB Leipzig néhány másik kiválóságával, például a válogatott hálóőrével, Gulácsi Péterrel együtt betekinthettek a kulisszák mögé a Red Bullnál és az AlphaTaurinál, de közben szakított időt arra is, hogy a Formula.hu-nak meséljen az élményeiről, valamint arról, hogy milyen jelenleg a csodálatos játékkal történelmi eredményeket produkáló nemzeti válogatott tagjának lenni.

Milyen a Formula-1 testközelből, rajongója a sportágnak?

Most először vagyok F1-es versenyen. Gyerekként a tévében mindig néztem a futamokat, de ma itt egy teljesen új világgal szembesültem. Lenyűgöző ennyire közelről látni ennek a csodálatos sportnak a belső világát, találkozni a versenyzőkkel és testközelből megnézni az autókat. Tényleg szenzációs élmény!

Van-e esetleg bármilyen hasonlóság a két sportág között?

A Formula-1 és a futball két nagyon eltérő világ, de van azért annyi hasonlóság, hogy mindkét világban roppant komoly teljesítményt kell nyújtani. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ezeknek az autóknak a vezetése nagyon komoly igénybevételt jelent, kemény és nehéz feladat, így a versenyzőknek is éppen olyan keményen kell készülniük, mint a futballistáknak. 

sanyi



A válogatott csodálatos menetelést mutatott be a Nemzetek Ligája csoportkörében, amellyel lázba hozták az egész országot és az eredményekre a világ minden táján felkapták a fejüket a futballrajongók. Milyen érzései vannak, milyen ősz vár ránk?

Úgy gondolom, hogy a válogatott remek formában van, az utóbbi időben tényleg jól teljesítettünk. Az egész csapat, a stáb és az edzői gárda is remek munkát végzett. Két mérkőzés még hátra van ebben a csoportban, amelyekre nagyon készülünk és mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy további meglepetéseket okozzunk. 

Milyen érzés volt játszani ezeken a történelmi jelentőségű mérkőzéseken, amelyeket legutóbb láthattunk?

Lenyűgöző. Az egész országért küzdöttünk, sikeresen, így ez az egész szinte hihetetlen volt. Mindig minden válogatott mérkőzés különleges, de amikor olyan ellenfelek ellen nyerünk, mint Anglia, vagy olyanok ellen érünk el kiemelkedően jó eredményt, mint Németország és Olaszország, az egyszerűen fantasztikus érzés. Szerintem ilyenkor meg is kell vizsgálni, hogy honnan jövünk és merre tartunk. A múltban volt, amikor nehéz időket éltünk meg, jelenleg azonban jól, magas színvonalon játszunk, de türelmesnek és alázatosnak kell lennünk, mert a folytatásban is csapatként, együtt kell küzdenünk. 

Az F1-es versenyzők egy-egy jó futam után azt mondják, hogy bárcsak azonnal jönne a következő, mert akkor könnyebb megtartani a lendületet. A válogatott hogyan tarthatja meg a lendületet?

Akárcsak az F1-ben, ez nem egyszerű nálunk, a futball világában sem. A válogatott mérkőzések között általában sok idő telik el, így amikor Telkiben, az edzőközpontunkban vagyunk, igyekeznünk kell követni a csapat vezetőinek előírását, a taktikai utasításokat, az edzők iránymutatásait. Abban biztos vagyok, hogy mindenki mindent megtesz majd a további sikeres szereplés érdekében!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: