DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Ecclestone bocsánatot kért: Magam is háború alatt nőttem fel

Óriási felháborodást váltottak ki Bernie Ecclestone szavai június végén, aki azt mondta, akár egy golyót is felfogna Vlagyimir Putyinért. Most elnézést kért az F1 egykori vezére.

"Golyót kapnék érte, mert ő egy első osztályú személy és amit tesz, arról azt hiszi, hogy az a helyes döntés és hogy azt Oroszországért teszi. Sajnos ő olyan, mint sok hozzám hasonló üzletember, aki időről időre hibát követ el. És amikor elkövetjük ezeket a hibákat, a lehető legjobban kell kijönni belőle" – hangzottak el Ecclestone szavai a Good Morning Britain című műsorban.

Megnyilvánulásától az F1 hamar elhatárolódott, most pedig az újra apai örömöket átélő Ecclestone is belátta, hogy egy kissé nyersen fogalmazott az orosz államfőt illetően.



„Rengeteg ember meggondolatlanul mond vagy tesz valamit, és alighanem magam is ebbe a hibába estem legutóbb” – mondta a Skynak Ecclestone. „Megértem, az emberek miért gondolták azt, hogy én támogatom őt abban, amit Ukrajna ellen tesz, de ez nincs így.”

„Magam is háborúban nevelkedtem, így tudom, milyen érzés az, így sajnálom, hogy az ukrán emberek olyasmi miatt szenvednek, amit nem is ők követtek el. Igazából semmi rosszat sem tettek. Egyszerűen csak szeették volna élni az életüket, iskolába és munkába járni és együtt lenni a családdal. Senkinek sem jó, hogy nekik most ezt el kell szenvedniük.”

„Nem gondolom, hogy bárkinek is előnyére fog válni, ami ott történik, szóval talán a legjobb az lenne, ha leülnének, és megbeszélnék a dolgokat, én pedig sajnálom, ha valakit megbántottam azzal, amit mondtam, mert egyáltalán nem állt szándékomban ezt tenni.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: