DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Az első hazai F1-es LAN esport bajnokság

Május 27-29. között az AMTS Show-n a FuturEsportS F1 csapata sikeresen megrendezte az első hazai F1-es LAN esport bajnokságot, a VI. FES-AMTS Kupát.

Magyarországon előtte még soha nem rendeztek ilyen rangos eseményt élőben. Sokan kilátogattak a D pavilonba, ahol a 20 méter hosszú színpadon 10 Playseat versenyülést állítottak fel. A kupán rajthoz állt két esport pilóta: Bereznay Dániel és Daniele Haddad. A rajongók élőben nézhették kedvencük minden mozdulatát.

A színpad melletti FES standon kihelyezett két szimulátoron bárki kipróbálhatta a játékot. A nap végén a leggyorsabb kört teljesítő női és férfi résztvevő Huawei ajándékcsomagot kapott. Szombaton a három selejtező futamon szerzett pontok döntötték el, hogy ki került a vasárnapi alsóház- és felsőház mezőnyébe.

Az utolsó silverstone-i futam előtt Bereznay Dániel 15 ponttal vezetett a második helyen álló Daniele Haddad előtt.



Az izgalmas futamokkal tarkított kupán a Felsőházat Bereznay Dániel magabiztosan megnyerte, második Daniele Haddad lett, harmadik helyen Boda Zoltán végzett. Az Alsóház győztese, Kiss Dániel vihette haza a 3D nyomtatással készült egyedi FES kupát. A második helyet Mikus Levente szerezte meg, a harmadik Kátai Kristóf lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: