DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Egyéb

Susie Wolff: Lewis semmit nem változott

A Mercedes F1-es csapatfőnökének felesége remek kapcsolatát ápol a hétszeres világbajnokkal, aki saját bevallása szerint is inspirációt jelent számára versenyzőként és emberként egyaránt.

A korábban a Williamsnél tesztpilótai szerepkört betöltő, jelenleg pedig a Formula-E-ben szereplő Venturi csapatot irányító Susie Wolff régóta ismeri Lewis Hamiltont, hiszen gokartos éveikben együtt versenyeztek, most pedig a hétszeres világbajnok az exversenyzőnő férje, Toto Wolff csapatfőnöki irányítása mellett szerepel a Formula-1-ben a Mercedesnél. A Beyond the Grid adásában, ahol Susie Wolff volt a vendég, természetesen előkerült Hamilton is témaként – így reagált arra a kérdésre, hogy a brit pilóta ugyanaz az ember-e, mint volt évtizedekkel ezelőtt:

hamilton-dppi-2022-f1



„Abszolút. Nincsenek fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogy ezt kimondjam” – fogalmazott Susie Wolff. „Éppen két nappal ezelőtt beszéltünk valamiről, ami még a gokartos éveinkben történt, ha pedig egy ideje nem látom, akkor az első dolga az, hogy a szüleimről, Johnról és Sallyről érdeklődjön. Rengetegszer beszélünk az emlékeinkről. Néhány versenyt az apjával, Anthonyval néztem, és abszolút ugyanaz az ember maradt. Nagyon csodálom és tisztelet Lewist, amit elért és ahogy az életét menedzseli ahhoz, hogy a lehető legjobb versenyző lehessen.”

Susie Wolff azt is elmondta, mi az, amit leginkább csodál Hamiltonban: „Számomra amit hihetetlen látni, hogy milyen mélyre képes ásni a legnagyobb nyomást jelentő pillanatokban. Bennem ez nem volt meg ilyen mértékben versenyzőként, de neki megvan ez a hihetetlen képessége az autóban és azon kívül is. Lewis versenyzőként és emberként is inspirál.”

„Természetesen látom a negatív kommenteket néhány dolgával és megnyilvánulásával kapcsolatban, de tudjátok, mit? Bátorság kell ahhoz, hogy más legyél. Kisebb szinten, de tudom ezt én is, hiszen ott voltam a paddockban, hogy könnyű ugyanolyannak lenni, mint mindenki más. De neki van bátorsága másnak lenni, hogy kiálljon és más ügyekre használja a felületeit, s úgy vélem, ezt csak dicsérni lehet, mert az egyszerűbb út, ha nem csinálsz semmit. Úgy gondolom, az, ahol most tart, az elkötelezettsége, s a képessége, hogy azt csinálja a pályán kívül, amit és továbblépjen, az komoly erőt igényel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: