DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Hosszú ideje szenved mentálisan Hamilton

Erről egy Instagram-sztoriban írt a hétszeres F1-es világbajnok, aki egyúttal üzent is a követőinek, hogy nincsenek egyedül, ha így éreznek, és bármire képesek lehetnek, amit csak a fejükbe vesznek.

Az elmúlt egy-két évben rengetegszer előkerül témaként a mentális egészség fontossága a versenysportban, így a Formula-1-ben. Elsőként Lando Norris adott hangot többször is annak, hogy karrierje első szakaszában rengeteget küszködött, de például Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője nemrég azt is felvállalta, hogy csaknem két évtizede pszichiáterhez jár.

hamilton-dzsidda-dppi-1



Most Lewis Hamilton tett közzé a témában egy Instagram-sztorit, amelyben azt írta, hogy ő maga is régóta szenved mentálisan és érzelmileg, egyúttal pedig bátorító üzenetet is küldött a hasonló cipőben járó követőinek.

„Elképesztően nehéz volt az év a körülöttünk zajló dolgok miatt” – írta a hétszeres F1-es világbajnok. „Néhány nap nehéz pozitívnak maradni. Hosszú ideje szenvedek mentálisan és érzelmileg, folyamatos erőbefektetést igényel a folytatás, de küzdenünk kell, rengeteg a teendőnk és amit elérhetünk.”

„Azért írok, hogy rendben van, ha úgy éreztek, ahogy, és tudjátok, hogy nem vagytok egyedül, és túl fogunk ezen jutni! Egy barát emlékeztetett ma rá, hogy mennyire erősek vagyunk, és bármire képesek vagyunk, amit a fejünkbe veszünk. Ti is mindenre képesek vagytok, amit a fejetekbe vesztek. Éljünk úgy, hogy hálát adunk, hogy lesz újabb nap, amikor felemelkedhünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: