DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Mercedes-AMG G 63 - Exkluzív különleges kiadás

AMG – ez a három betű már 55 éve jelent egyet az autóipari csúcsteljesítménnyel, exkluzivitással és kivételes menetdinamikával. A G-osztály immár két évtizede tölt be különleges szerepet az AMG portfóliójában. A kultikus státusznak örvendő csúcsterepjáró éppen ezért tökéletes nagykövetnek bizonyul a márka 55. születésnapja alkalmából, amelyet a Mercedes-AMG G 63 „Edition 55” fémjelez. A modell különleges megoldásai megerősítik a Mercedes-AMG törekvéseit, hogy a lehető legmagasabb fokú egyediséget és exkluzivitást biztosítsa az ügyfelei számára. Az évfordulós modell mostantól egészen 2022 októberéig rendelhető. Az elkövetkező hónapokban pedig újabb születésnapi meglepetésekre is számíthatunk.

„Ami 1967-ben kétfős kisvállalkozásként kezdődött, 2022-re csúcstechnológiás fejlesztőközponttá nőtte ki magát, saját motorgyárral a nagyteljesítményű autók számára, már több mint 2000 magasan képzett munkatárssal – a Mercedes-AMG elmúlt 55 évének sikertörténete egyszerűen lenyűgöző. Ugyanez érvényes a G-osztályra, amely különleges karrierje során több mint négy évtizeden át hű maradt önmagához. Hosszú történelme és egyedi hangulata tökéletessé teszi 55. születésnapunk méltó megünneplésére. Ahogyan a G-osztály nem veszít majd semmit eredeti karakteréből a jövőben érkező teljesen elektromos hajtású változattal, úgy a Mercedes-AMG is megőrzi a jól ismert vezetési élményt és a kimagasló teljesítményt az elektrifikált jövőben. A vállalat következő 55 évének kezdete minden bizonnyal izgalmas és kihívásokban gazdag lesz, vagyis nagyon hasonló út, mint ami a vállalatot alapító Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher előtt állt akkoriban” - mondta Philipp Schiemer, a Mercedes‑AMG GmbH igazgatótanácsának elnöke.

22C0091_004



A Mercedes‑AMG G 63 „Edition 55” obszidián-fekete metál vagy G MANUFAKTUR fényes opálfehér fényezéssel rendelhető. A jármű színei összhangban vannak az autón megtalálható AMG jelzésekkel. A különleges kontrasztot fokozzák a 22 colos, keresztküllős, matt szürke fényezésű, kovácsolt alumínium AMG keréktárcsák, valamint az AMG Night csomag és az AMG Night csomag II. Az AMG felirattal ellátott, ezüstkróm tanksapka szintén a részletek iránti kimagasló odafigyelésről árulkodik.

A belső teret a vörös és a fekete kettőssége jellemzi. A vörösen megvilágított AMG felirattal ellátott rozsdamentes acélküszöbökön átlépve foglalhatja el helyét a vezető. A kimagasló minőségű fekete AMG velúr lábszőnyegek vörös kontrasztvarrással és vörösen hímzett „Edition 55” felirattal rendelkeznek. A DINAMICA mikroszálas AMG Performance kormánykerék szintén emléket állít a jeles évfordulónak az ’AMG’ és az ’55’ feliratokkal, ezáltal még inkább gyűjtői státuszba emelve az exkluzív modellt. A jellegzetes AMG üléseket Classic vörös/fekete kéttónusú nappabőr borítja. A belső tér exkluzív atmoszféráját a matt karbon AMG díszítőbetétek teszik teljessé.

22C0091_001

A kiszállított autóhoz jár egy egyedi AMG beltéri autótakaró ponyva is, amelynek külső oldala szellőző, szakadásálló műszálas anyagból készült, belül pedig speciális, antisztatikus flanel található, amely megvédi az autót a garázsban a portól és a karcolásoktól.

Az exkluzív, különleges modell március 24-től rendelhető Magyarországon az AMG Edition 55 csomaggal bruttó 7.537.450 Ft áron.

A Mercedes-AMG sikertörténetének 55 éve

A vállalatot 1967-ben alapította két mérnök, Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher, hogy folyamatosan növekedve nagy hírnévre tegyenek szert a nagyteljesítményű sportautóik révén, amelyek gerincét a motorsportban elkönyvelt sikerek, valamint az igazán különleges utcai autók adták. Mára az affalterbachi központú vállalat a Mercedes‑Benz Group AG saját részlegeként gondoskodik a vállalat nagyteljesítményű modelljeiről. A több mint 2000 alkalmazottal rendelkező vállalat középpontjában a „Driving Performance”, azaz a nagyteljesítményű járművek vezetési élménye áll, amely egyesíti az AMG legfontosabb erősségeit: a csúcstechnológiát, valamint a dinamikus, kívánatos termékeket.

22C0091_002

A jelenlegi Mercedes-AMG portfólió több mint 50 féle autóból áll, 306-tól egészen 843 lóerőig – utóbbi egyben Affalterbach első hibrid modellje, a Mercedes‑AMG GT 63 S E PERFORMANCE. A kínálat különböző karosszériájú, nagyteljesítményű autóktól a saját fejlesztésű sportautókig terjed, mint például a 4-ajtós Mercedes-AMG GT és az új Mercedes-AMG SL. A motorok fejlesztése a piaci igényeknek és az ügyfelek kívánságainak megfelelően történik, a kínálat pedig különösen hatékony belső égésű erőforrásokat tartalmaz négy-, hat- vagy nyolchengeres kivitelben. Emellett a Mercedes-AMG következetesen halad a jövő vezetési teljesítménye felé vezető úton: az E PERFORMANCE elnevezés alatt érkező nagyteljesítményű hibrid modellek saját fejlesztésű hajtáslánctechnológiával rendelkeznek, kamatoztatva a Forma 1-ben gyűjtött tapasztalatokat. A portfólió magában foglalja a csoport saját EVA2 platformján alapuló, tisztán elektromos AMG modelleket is. A közeljövőben teljesen független akkumulátoros elektromos AMG modellek is érkeznek, amelyek új, teljes mértékben házon belül fejlesztett elektromos alapokra épülnek (AMG.EA).

Az autós hírek támogatója az Aquaprofit Zrt.

Aquaprofit_banner_728x90

A 2021-ben értékesített 145.979 járművel a Mercedes-AMG 16,7 százalékos növekedést könyvelt el az előző évhez képest, amely egyben rekordévet is jelent.

A nagyteljesítményű G-osztály több mint két évtizede

A G-osztály első sorozatgyártású AMG változata 1999-ben mutatkozott be a terepjáró-ikon 20. évfordulója alkalmából. A G 55 AMG új, különösen sikeres fejezetet nyitott meg a G-osztály történelmében. Az 5,5 literes, hengerenként háromszelepes, duplagyújtású nyolchengeres szívómotor 354 lóerőt és 525 Nm nyomatékot kínált. 2002-ben a G 63 AMG új mércét állított fel: ez volt az első alkalom, hogy tizenkéthengeres motort köszönthettünk a G-osztályban. A 6,3 literes, szívó V12-es 444 lóerőt és 620 Nm nyomatékot biztosított. A korszak legerősebb G-osztálya az affalterbachi AMG manufaktúrában készült az ügyfelek egyedi megrendelésére. Ezt 2004-ben követte a G 55 AMG kompresszoros motorral, immár 476 lóerős csúcsteljesítménnyel. Az újabb csúcspontot a G 65 AMG 2012-es premierje jelentette: a modell 612 lóerős V12-es erőforrása 1000 Nm nyomatékot nyújtott.

A jelenlegi Mercedes-AMG G 63 folytatja a sikertörténetet. Egyedi pozícióját a nagyteljesítményű SUV modellek között megerősíti erőteljes hajtáslánca, AMG RIDE CONTROL futóműve, AMG-specifikus menetprogramjai és luxusban bővelkedő belső tere. Az AMG 4,0 literes V8-as biturbó motorja 585 lóerőt és 850 Nm nyomatékot kínál, 40:60-as arányú összkerékhajtás rendszere három differenciálzárat tartalmaz, kilencfokozatú automata váltója különösen gyorsan dolgozik, kettős keresztlengőkaros első felfüggesztése, valamint adaptívan változó lengéscsillapítása pedig igazán sokoldalú viselkedést tesz lehetővé, szavatolva az AMG modellekre jellemző kiemelkedő teljesítményt közúton és terepen egyaránt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: