DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Hamilton: Remélem, 40 fölött találok más elfoglaltságot

Lewis Hamilton jelenleg úgy érzi, nem szeretne negyvenéves kora fölött is a száguldó cirkuszban tevékenykedni, azonban nincsenek konkrét tervei a „nyugdíjas” éveire.

Napjainkban egyre gyakoribb jelenség, hogy egy-egy pilóta még negyvenéves kora után is a mezőny aktív tagja, de például Kimi Raikkönen az előző szezont követően negyvenkét esztendősen akasztott szögre a bukósisakot, míg Fernando Alonso 39 évesen tért vissza az F1-be.

A spanyol idén már a negyvenegyediket fogja betölteni, és nem úgy tűnik, mint aki mostanában vissza szeretne vonulni, azonban a jelenleg harminchét éves Lewis Hamiltonnak meggyőződése, hogy mikor betölti a negyedik X-et, ő már nem lesz itt.



Max Verstappen ugyanis a napokban írt alá egy 2028-ig szóló szerződést a Red Bull-lal, a hétszeres világbajnokot pedig szembesítették vele, hogy mikor a holland kontraktusa lejár, ő bizony már negyvenhárom éves lesz.

„Ebbe még bele sem gondoltam” – mondta Hamilton Bahreinben. „Még csak 37 vagyok, így még mindig van előttem egy kevés út, így ebbe őszintén szólva még nem gondoltam bele. Nem tervezem, hogy annyi idősen is itt legyek még, remélhetőleg találok magamnak valami más elfoglaltságot” – szögezte le Hamilton.

Nem a brit az egyetlen, aki így tervez, ugyanis Sebastian Vettel még egy 2021-es sajtótájékoztatón mondta el, hogy nem valószínűsíti, hogy negyvenévesen még a mezőny tagja lesz, azonban elhintette, hogy Alonso sem így tervezte a negyvenes éveit…

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: