DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Dokumentumfilmet forgatnak Lewis Hamiltonról

Ismert rendezőkkel és producerekkel készül alkotás a britek hétszeres világbajnokáról, mely az Apple TV+ kínálatában lesz majd elérhető. A filmben exkluzív felvételekre számíthatunk.

Egyre csak szaporodnak a sportos dokumentumfilmet, hála a különböző streaming szolgáltatásoknak, melyek az elmúlt években fokozatosan növelték a sportos tartalmak számát. Ezek közül az F1-es témákat feldolgozó művek sem maradhattak ki, amiket eddig főként a Netflixen láthattak az érdeklődők, de Fernando Alonso karrierjéről például az Amazon Prime Video mutatott be egy sorozatot.

Ezúttal Lewis Hamilton kerül a középpontba, mely valahol már várható volt. Hét világbajnoki cím ugyanis nem kevés, rajta kívül pedig csak egy ember, Michael Schumacher volt képes ezt elérni. A német versenyzőről a tavalyi esztendőben már megjelent egy dokumentumfilm a Netflixen, ezúttal pedig a Mercedes brit versenyzőjének életébe nyerhetünk betekintést.

A filmet az Apple TV+ rendelte be, mely szintén elkezdett nyitni a sport irányába, így például a They Call Me Magic - az NBA-sztár Earvin „Magic” Johnson élettörténete című alkotással. Az új projekt egyelőre még nem kapott nevet, az viszont már biztos, hogy ismert szakemberekből álló csapat készíti majd. A rendezésért a brit filmrendező Matt Kay felel majd, az executive producer az HBO korábbi vezérigazgatója, Richard Plepper, valamint Scott Budnick lesz, akinek többek között a Másnaposok című film kötődik a nevéhez.



A stábban helyet kapott még az ismert médiamogul Penni Thow is, aki tavaly óta már Hamilton ügyeiért is felel.

„Hamilton szakmailag, társadalmilag és kulturálisan is feltérképezetlen utat járt be, globális szinten pedig átalakította a sportot. A munkásosztálybeli családból származó Lewis olyan sportágban ért el sikereket, ahol az esélyek ellene szóltak, de a tehetsége ragyogott, így több mint egy évtizeden át uralta a sportágat. Hamilton jelenleg az egyetlen fekete versenyző, aki az F1-ben versenyez. Magáévá tette azt, ami őt mássá tette, és a karrierje csúcsára való felemelkedése arra késztette, hogy a platformja által pozitív változást érjen el a jövő generációi számára” – áll az Apple TV+ hivatalos közleményében.

A hírek szerint a dokumentumfilm stábja teljes hozzáférést kapott Hamiltonhoz és a csapatához, így a „vendéginterjúk egész sorát”, valamint a pályán és azon kívül készült exkluzív felvételeket ígérnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: