DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Hamilton nem csak pilóta akar lenni

A Mercedes F1-es klasszisa örül neki, hogy azt csinálhatja, amit akar, de sosem akarta, hogy egyszerűen csak egy versenyzőként hivatkozzanak rá. Az ismertségét használja.

Lewis Hamilton idén már a nyolcadik F1-es vb-címéért száll harcba, rengeteg rekordot tart a sportág történetében, most már szinte minden érdemi csúcs az ő nevéhez fűződik és a száguldó cirkusz históriájának egyik, de az eredmények tekintetében inkább a legnagyobb alakjának számít. A brit klasszis viszont emellett személyiségével, pályán kívüli tetteivel is igyekszik nyomot hagyni - ezúttal is megkérdezték, hogy mit gondol az utána maradó örökségéről.

ham1



"A korábbi években nehéz volt megjelölni, vagy egyáltalán megérteni, hogy az örökség egész pontosan mit is jelent. Évről évre megkérdezik ezt tőlem" - idézi Hamilton válaszát a GPFans. "Olvastam Nelson Mandela könyveit, hogy mi az ő öröksége és hogy hogyan töltötte el az idejét a Földön. Én megkaptam ezt a hihetetlen lehetőséget, hogy azt csinálhassam, amit csinálok, hogy jó legyek valamiben, de sosem akartam, hogy csak egy pilótaként emlékezzenek rám" - magyarázta.

"Én összességében egy olyan valaki vagyok, aki törődik a világgal és arra használja a lehetőségét, hogy változás legyen, hogy változzon a felfogás, az irány és nyomást helyezzen a rendszerre amiatt, hogy a megfelelő úton folytassuk. Hogy több mindenki legyen része a rendszernek" - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: