DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Olimpiai szereplés a svájci versenyzőnő új célja

Simona de Silvestro bobversenyző karrierbe kezdett, St. Moritzban túlesett első versenyén. Nagy álmai vannak: ki akar jutni a téli olimpiára, és úgy érezte, ebben a sportban nyílik rá esélye.

A 33 éves, svájci Thunban született Simona de Silvestro az elmúlt évtized egyik legfoglalkoztatottabb női autóversenyzője: hosszú éveken át szerepelt az IndyCarban és az ausztrál Supercarsban, lehúzott egy teljes szezont a Formula-E-ben, valamint tesztelt a Formula-1-ben a Sauberrel. Az előző két szezonban gyári Porsche GT-versenyző és a márka FE-tartalékosa volt.

Legújabb kihívása azonban az autósporton kívül esik: bobversenyen indult Svájcban. St. Moritzban a monobob kategória ötödik helyén végzett. „Élvezetes első verseny, ami nem autóverseny volt. El kell kezdeni fejlődni, sprintedzések, jövünk” – posztolta a futam után. A verseny előtt egy hosszabb Instagram-bejegyzést is közzétett újabb keletű szenvedélyéről.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Simona De Silvestro (@simonadesilvestro) által megosztott bejegyzés

„Egy ideje már inspirációt érzek, mikor az olimpiát követem. Néhány évvel ezelőtt gondolkozni kezdtem, hogyan valósíthatom meg ezt az álmot. Megnéztem az összes sportágat és arra a következtetésre jutottam, hogy a versenyzői hátteremmel a bob lehet a sport, amellyel eljuthatok oda. Ezért múlt nyáron eldöntöttem, hogy ha valóra akarom váltani ezt az álmot, akkor most télen bele kell vágnom. December óta sűrű holtszezonom van, kezdem felvenni a jeges pályákon való lesiklás tempóját, mielőtt a versenyzői szezon újra elkezdődik” – írta De Silvestro.

A versenyző svájci és olasz állampolgár, így hazai terepen vehet részt az olimpián, ha terve sikerül – 2026-ban Milánó és Cortina d’Ampezzo rendezi a téli játékokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: