DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

FES: III. FuturEsportS League, második forduló

Múlt kedden ismét rajthoz állt az F1 EsportS Challengers mezőnye a III. FuturEsportS League második fordulójában. A forduló sztárpilótája Bereznay Dániel volt.

Múlt kedden ismét rajthoz állt az F1 EsportS Challengers mezőnye a III. FuturEsportS League második fordulójában.

A kommentárorállásban továbbra is George Morgan briliáns közvetítését élvezhettük. Társa a mindössze 16 éves Joshua Davis volt, aki az F1 versenyzés mellett már számos nemzetközi ligán bemutatkozott kommentátorként. A forduló sztárpilótája Bereznay Dániel volt.

Az első 18 körös futam a RedBull Ringen zajlott. Tomek Poradzisz, aki a Challengerst is vezeti, egy remek rajttal már az első kanyarban megszerezte a vezetést. A futam utolsó köreiben az éllovas Tomek Poradzisz és Samuel Bean izgalmas csatát vívott az első helyért, szinte kanyaronként előzték meg egymást. Végül Poradzisz diadalmaskodott és szerezte meg a győzelmet. A TOP10-ben 4 FES pilóta is végzett.

A 13 körös brit pálya következett, Piotr Stachulec rajtolt az első helyről, őt követte Bereznay Dani, akire a verseny folyamán folyamatosan a két lengyel versenyző helyezett nyomást. A 7. körben lévő kerékcserét követően csak a 3. helyre tudott visszajönni. Az utolsó előtti körben Dani előzésbe kezdett, majd kanyarokon át Stachulec mellett haladt, amikor is Stachulec szabálytalan manővere miatt mindketten kiestek a versenyből. Ez Puki Istvánnak kedvezett, aki Poradzisz után majdnem megcsípte a dobogó második fokát, de Ozyildirim az utolsó körben DRS-ben megelőzte. Viszont a leggyorsabb körért járó 1 pontot már senki nem tudta tőle elvenni. Poradzisz mindkét futamon győzedelmeskedett, a TOP 10-ben 6 FES versenyző végzett, ami egy remek eredmény a csapat számára.

Pontállás a versenyt követően:



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: