DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Magyar győzelem az F1 Challengersben

Csütörtökön ismét rajthoz álltak a FuturEsportS versenyzői az F1 Esports Challengers világbajnoki selejtezősorozatában, ahol Szelle Kristóf révén történelmet írt a csapat.

Az első pálya Imola volt, ami nemrég került be a játékba. A rázókövekben és a könnyen szerezhető büntetésekben gazdag pálya nem tartozik az e-sportolók kedvencei közé. A FuturEsportS csapata történelmet írt: Szelle Kristóf egy bravúros versenyzéssel megnyerte a futamot. Mayer Milán a 10., Szabó-Kónyi Bence a 11., Bial Zsolt a 12. helyen ért célba.

A győztes futam utolsó pillanatai az alábbi videóban nézhetők vissza:

Imola után a szintén újnak számító Portimao következett. Az egykörös időmérő mindig nagyon rizikós, hiszen minden versenyzőnek mindössze egy esélye van megfutnia a leggyorsabb kört. Szelle Kristóf a futamon a 4. helyen ért célba, de egy előtte végzett pilóta büntetése miatt a 3. helyre került. Szabó-Kónyi Bence egy remek versenyzéssel a 14. helyről egészen a pontszerző 8. helyre tudta felhozni a Red Bullt. Mayer Milán 13., Bial Zsolt a 14. helyen zárta a futamot.

Február 17-én a RedBull Ring és Silverstone következik. Négy futam után az összetett pontállásban a TOP 10-ben Kristóf a 2., Bence pedig a 9. helyen áll.



FKtPQfCWUAAlJap

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: