DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Russell-lel közös kerékpáros baleset miatt került veszélybe Albon pályafutása

Alexander Albon elmesélt egy érdekes történetet pár évvel ezelőttről, amikor egy George Russell-lel közös kerékpártúra során balesetet szenvedett és emiatt kis híján ki is siklott a karrierje.

Érdekes történetet mesélt el Alexander Albon a Motor Sport Magazine podcastjében: a brit-thai pilóta szerint egy kerékpáros baleset kis híján véget vetett a karrierjének 2017-ben. Albon és George Russell közeli jóbarátok voltak akkoriban, együtt töltötték a szabadidejüket, közel laktak egymáshoz, közös edzőjük volt, miközben az Albon az első szezonját töltötte az F2-ben. Majd történt egy baleset...

"George nagyjából két percre lakott tőlem, de többet evett nálam, mint amennyit én ettem saját magamnál. Mindig átjött, mindig együtt ebédeltünk és vacsoráztunk, szinte a család tagja volt" - emlékezett vissza Albon. A történet szerint együtt mentek kerékpározni is, de Russell elfelejtette elhozni a sajátját, így Albon odaadta neki a magáét és a "tartalékra" ült fel, amin nem működött a hátsó fék. 

alb_3



"Eljutottunk egy új részhez, de elég jónak tűnt az egyenes szakasz. Gyorsan mentem, de nem túl gyorsan, nem vagyok őrült a kerékpáron. Aztán hirtelen... nem is vettük észre, de egy lovas pályán haladtunk és volt benne egy ugrató, amikor hirtelen eltűnik alólunk a talaj. Bepánikoltam, leugrottam a bicikliről és a kulcscsontomra estem, ami ott el is tört" - mesélte Albon.

Az eset miatt ki kellett hagynia némi időt és bár addig harmadik volt a bajnokságban, a visszatérése után már semmi sem volt ugyanolyan - meg volt győződve róla, hogy az autóval történt valami, mert nem ugyanúgy működött és végül pocsék eredményeket produkált, visszaesett a tabellán. Akkoriban azt hitte, hogy itt a vége, nem volt pénze a következő szezonra és úgy érezte, hogy itt be is fejeződhet a pályafutása.

Szerencsére nem így történt, 2018-ban már harmadik lett az F2-ben, majd 2019-ben debütálhatott a csúcskategóriában - ahova jövőre egy év kihagyás után vissza is tér.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: