DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Két magyar a top 10-ben a virtuális Le Mans-on

Több honfitársunk is rajthoz állt a 24 órás online megmérettetésen, köztük Kiss Norbert is, a legjobb eredményt azonban Remenyik Balázs és Csincsik Marcell szállította.

Arról már beszámoltunk, hogy a győzelemre is esélyesnek tűnő Max Verstappenék az F1-es világbajnok balesete miatt kiestek a Virtuális Le Mans-i 24 órásról. Az elsőséget így a Team Redline másik egysége, a Felipe Drugovich és Oliver Rowland nevével fémjelzett #70-es autó szerezte meg, míg a GTE kategóriában ugyancsak a Team Redline BMW-s alakulata diadalmaskodott.

virtual-lemans24



Az ötven indulót számláló mezőnyben voltak magyar résztvevők is. A legnagyobb név kétségkívül Kiss Norbert volt, a háromszoros kamionos Európa-bajnok ráadásul a Red Bull e-sport-csapatában kapott helyet, s bár sokáig ott voltak az élbolyban, egy órával a vége előtt kiestek a versenyből.

A magyarok közül így Remenyik Balázs érte el a legjobb eredményt, aki ötödik lett a YAS Heat színeiben. Csincsik Marcell – akinek csapattársai között ott volt a WTCR-ből ismert Nestor Girolami és az igazi Le Mans-i 24 óráson kis híján az LMP2-es kategóriát megnyerő Yifei Ye is – a tizedik helyen futott be. Az egyaránt az Alpine színeit képviselő Zuba Péter és az F1 Esport Pro Seriesben pontokat szerző Sipos Patrik idejekorán kiállni kényszerült.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: