DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd
Egyéb

Gasly Ugandába ment szponzorpénzért

Pierre Gasly egészen Ugandáig repült az édesanyjával még pár évvel ezelőtt, hogy pénzt szerezzen a GP2-es szezonjára - a szponzor viszont meg sem jelent a találkozón.

Érdekes sztorit osztott meg korábbi, fiatalkori szponzorkereséséről Pierre Gasly. Az AlphaTauri francia versenyzője még anno a GP2-ben szeretett volna bekerülni a Premához, de ehhez komoly támogatókra volt szüksége - 2016 elején járunk, a DAMS csapatától szeretett volna feljebb lépni, és adódott egy lehetőség, hogy egy ugandai szponzor segítsen elérni a célját. El is utazott a helyszínre, de aztán nem lett belőle semmi...

"Szponzorokat kellett találnom, így elutaztam Ugandába, ahol találkoznom kellett egy sráccal, aki támogatni akart engem. Kellett a pénze ahhoz, hogy a Premával versenyezhessek. Viszont pont elnökválasztás volt az országban, nagy volt a veszélye annak, hogy lázadás tör ki" - idézi Gasly szavait a RacingNews365.com.

gass_1"De én mindenképpen a Premával akartam versenyezni, kellett a pénz, szóval úgy döntöttem, hogy megyek... 19 éves voltam akkor. Eldöntöttük, hogy odamegyünk anyámmal és találkozunk egy ismeretlen emberrel. Sajnos azonban soha nem találkoztam vele, mert nem jelent meg és így nem kaptam meg a pénzt. Ez egy igazi kaland volt, mert semmi sem úgy ment, ahogy vártuk és azt hittük, hogy sosem jutunk vissza Európába. Végül nem hogy pénzt nem szereztünk, de még a repülőjegyek árával is szegényebbek lettünk" - mesélte a francia, aki azt is hozzátette, hogy megdöbbentő volt látnia, hogy hogyan élnek ott az emberek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: