DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

II. FuturEsportS Liga: Dario Iemmulo győzelmét hozta a zandvoorti pálya

A II. FES League 8. futama szombaton Hollandiában zajlott, ahol az előző helyszínekkel ellentétben száraz időmérő és verseny várt ránk.

A napos körülményeknek köszönhetően meglepetések nélkül zajlott le a kvalifikáció és az élről Bereznay Dani rajtolhatott. Bajnoki riválisa, FES Kristoff csak a harmadik rajtkockát szerezte meg. Az élre törő Dani folyamatosan veszítette a pozíciókat és az első biztonsági autós fázisnál már a negyedik helyről állt ki kerékcserére. A futam nagy meglepetése Domenico Lovece volt, aki safety car alatti gumimelegítés közben nekicsapta a falnak a Ferrarit, így az újraindítást követően a hátvéd nélkül maradt Szabó-Kónyi Bence gyorsan veszítette a pozíciókat. Bereznay Dani egészen a hatodik helyig esett vissza, miután FES Puki Istvánnal ütközött és megsérült az autója. Ezek után Dario Iemmulo győzelme már biztosnak tűnt, azonban FES Flexes Marci és FES Kátai Kristóf ütközése egy újabb biztonsági autót eredményezett. A taktikai harc nagy nyertese FES Puki István, hiszen a hetedik helyről a harmadikra hozta fel a Red Bullt. A verseny utolsó köreiben FES Kristoff folyamatos nyomás alatt tartotta az olasz esportolót, de előzésbe már nem kezdett.

Szombaton 18 órakor Mexikóban folytatódik a csata, ami élőben követhető és bármikor visszanézhető a FuturEsportS Youtube- és Twitch-csatornáján. FES Kristoff 12 ponttal vezet Bereznay Dani előtt és már csak három futam van hátra…

 



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: