DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

A Forbes közzétette az F1-esek fizetési listáját

Megjelent a Forbes 2021-es kimutatása a pilóták fizetését és a bónuszaikat illetően. Itt is Hamilton-Verstappen csata van az élen, a harmadik helyen azonban egy igazi veterán található.

Idén bevezették a költségvetési sapkát a Formula-1-ben, azonban ez egyetlen területet mégis érintetlenül hagyott: a pilóták fizetését. A Forbes magazin megjelentette a tíz legjobban kereső pilóta várható 2021-es bevételeit.

Azt követően, hogy Hamilton felfért a 10 legjobban kereső sportoló közé 2020-ban, az F1-esek közül egyedüliként, máris előrevetíti, hogy ő áll a vonatkozó lista élén idén is. A szaklap szerint Lewis Hamilton 55 millió dolláros alapfizetést kap a Mercedestől, melyre még rájön a futamgyőzelemért járó bónuszpénz, a Forbes jóslása szerint így összesen 62 milliót vághat majd zsebre a szezon végén Hamilton, akit aligha az bánt majd a szezon végén, hogy a vb-címért járó bónuszt nem számolták bele az előrejelzésbe, amennyiben valóban alulmarad Verstappennel szemben.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

A második helyen közvetlen bajnoki riválisa található, akivel csúnya balesetbe keveredett a legutóbbi versenyen, Silverstone-ban. A holland várhatóan nagyjából 42 millió dollárt kaszálhat pusztán a pályán elért eredményei alapján, ha meg tudja őrizni vezető pozícióját a pontversenyben. Sokat elmond ugyanakkor Hamilton gázsijáról, hogy kétszer annyi az alapbére, mint az őt másodikként követő Verstappené, aki 25 milliós fizetése mellé zsebelheti be a különböző bónuszokat.

Kisebb meglepetésre a dobogó alsó fokára Fernano Alonso ért oda, aki Kimi Raikkönen mögött a mezőny második legidősebb tagja. A 39 éves spanyol még 2005-ben és 2006-ban lett világbajnok jelenlegi munkaadójával, amit akkor épp Renault-nak neveztek. Érdekesség, hogy 2014 óta mindig Lewis Hamilton állt az F1-esek fizetési listájának élén, akkor pedig épp Fernando Alonsót fosztotta meg ettől az előkelő pozíciótól.

A negyedik helyen Sergio Perez, a Red Bull új szerzeménye tanyázik, míg az ötödik pozíció Sebastian Vettelé. A hatodik legjobban kereső pilóta Charles Leclerc, a hetedik helyen holtverseny van Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo között, majd őket a kilencedik pozícióból követi Lando Norris, a tizedik pedig a Ferrarihoz idén érkező Carlos Sainz áll. A részleteket a Forbes oldalán olvashatjátok!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: