DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Ütős felszereltségi csomagokat vezet be a Maserati

A Maserati új, exkluzív felszereltségi csomagokat mutatott be a Ghibli, a Quattroporte és a Levante modelljeinek frissítéseként.

A három új felszereltségi szintet – GT, Modena és Trofeo – nemcsak a márka vásárlói minden igényének és elvárásának kielégítése érdekében fejlesztették ki, hanem hogy teljes mértékben kifejezzék a Maserati modellkínálatára jellemző innováció, teljesítmény és kialakítás különböző, mégis egymást tökéletesen kiegészítő szellemiségét.

04_New Maserati Levante Modena MY22



A márka DNS-ét a Centro Stile Maserati és a Termékfejlesztő Csapat közötti együttműködés eredményeként létrehozott egyedi felszereltségi szintek fejezik ki, melyeket az exkluzív anyagok, részletek és karakterjegyek alapos elemzésének segítségével alakítottak ki.

A GT felszereltségi szint kihangsúlyozza a Maserati karakterét, varázsát és eleganciáját, valamint magába foglalja a márka városi, minimál és kortárs szellemiségét, amely kifejezetten a kíváncsi, energikus, divattudatos, de saját kifinomult, eredeti stílussal rendelkező világpolgárok számára ajánlott.

A Ghibli GT és a Levante GT 330 lóerős négyhengeres, könnyű hibrid meghajtással van ellátva*, a Quattroporte GT-t pedig egy 350 lóerős V6-os motor hajtja.

A jármű külső megjelenését ennél a felszereltségi szintnél krómbetétekkel gazdagodik, míg a 18 (Ghibli és Levante) vagy 19 colos (Quattroporte) keréktárcsák fémötvözetből készülnek. A belső megjelenést a kényelmes bőrülések teszik teljessé, a Ghibli GT esetében a Dark Mirror kárpitozás, a Quattroporte GT esetében Radica kárpitozás, míg a Levante GT esetében a Black Piano kárpitozás.

A Modena felszereltségi szint azoknak a vásárlóknak tökéletes választás, akik rajonganak a sportért és élvezik az élet minden pillanatát, akik az ösztönös elegancia, dinamika és vezetési elmény egyensúlyát keresik.

A Ghibli Modena és a Levante Modena 350 lóerős V6-os benzinmotorral van felszerelve.

A 430 lóerős Modena S felszereltségű modellek a Ghibli és Levante esetében is elérhetőek.

A Quattroporte Modena 430 lőerős V6 meghajtással rendelkezik.**

Ez a felszereltség kihangsúlyozza és tovább fokozza az autó sportosságát, Black Piano rátéttel ellátott sportos lökhárítóval és 21 colos fémötvözet keréktárcsákkal. A belső térben minden részlet a márkára jellemző vezetési élményt idézi: a sportos, testet körbe ölelő bőr ülések, a Black Piano kárpitozás a Levante és Quattroporte esetében, illetve a Dark Mirror kárpitozás a Ghibli esetében.

A Modena S felszereltség a Nerissimo csomagot tartalmazza, ebben a csomagban az autókat piros féknyergekkel szerelik fel.

A Trofeo felszereltség a márka kínálatának csúcsa, mely a Maserati személyiségjegyeinek tökéletes megtestesítését képviseli: a fő hangsúlyt határozottan a teljesítmény kapja, a kényelem feláldozása nélkül. A csúcsfelszereltség mind a külső megjelenésben, mind pedig a teljesítményben megmutatkozik: a Trofeo szinten 580 lóerős V8 Twin Turbo motorral szerelik a modelleket. Szénszálas kárpitozás, 21 colos fémötvözet keréktárcsák és piros féknyergek egészítik ki a külső megjelenést. A belső tér fényűző, a sportos ülések teljes értékű „Pieno Fiore” bőrből készültek.

A Ghibli, Quattroporte és Levante Trofeo rendkívüli dimenzióba lépnek, tovább fokozzák a teljesítményt és a gyorsaságot, de továbbra is vitathatatlanul elegánsak és biztonságosak.

Mindhárom új külső megjelenés (GT, Modena és Trofeo) esetében megjelenik az MC20 sportmodell debütálásával bevezetett új Maserati logó a motorháztetőn, a háromágú szigonylogó a  C oszlopon, valamint a megújult hátsó felirat. Az egyes felszereltségi szintek különböző jelei (GT, Modena és Trofeo) szintén megjelennek a három ikonikus oldalsó légcsatorna felett. A belső térben a központi képernyőn az új Maserati felirat látható, a fejtámlákon pedig az új „Trofeo” logó.

A Ghibli, a Quattroporte és a Levante esetében elérhető GT, Modena és Trofeo felszereltségi szintek 2021. július 1-jétől elérhetőek.

-----

* Az Egyesült Államokban és azokon a piacokon, ahol a Ghibli Hybrid és a Levante Hybrid nem elérhetőek, a GT 350 lóerős V6-os motorral van felszerelve.

** Az amerikai piacon a Ghibli Modena, a Quattroporte Modena és a Levante Modena 430 lóerős V6-os motorral van felszerelve, a Levante pedig a Modena S felszereltségi szinttel is elérhető, 550 lóerős V8-as motorral.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: