DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Leclerc: Megtanultam türelmesnek lenni

A Giorgio Armani nagyköveteként is tevékenykedő Charles Leclerc Milánóban, a divatmárka hoteljében adott egy interjút, melyben megemlített magáról néhány érdekességet. Például azt, hogy zongorázik.

2020 óta dolgozik az Armani divatcég márkanagyköveteként a Ferrari Formula-1-es pilótája, Charles Leclerc, aki elárult magáról néhány érdekességet egy bemutatkozó videóban. A monacói pilóta nem véletlenül kapta meg az erkélyén keresztül a karácsonyi ajándékát.

„Nem vagyok egy olyan ember, aki sokat mereng a múlton, minden egyes hibára, amit elkövetek, pozitív dologként tekintek. Biztos vagyok benne, hogy tanulni fogok belőle és jobb emberré válhatok ezáltal.”

Miközben az első pillanattól az F1 egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, több nagy hibát is elkövetett az évek alatt, emlékezzünk csak vissza arra, mikor Bakuban az időmérőn csapta falnak pole-ra is esélyes Ferrariját: „Hülye vagyok” – szidta akkor magát a rádión keresztül Leclerc.



„Azt mondanám, hogy természetemnél fogva egy türelmetlen ember vagyok, de az idő múlásával megtanultam várni. Néha a zongorámon is játszom, de kizárólag csak magamnak, mivel ez segít ellazulni és kihívás elé is állít, hogy új dalokat tanuljak meg. Ez az én kis privát időm.”

Elmélkedése közben arról is megemlékezett Charles Leclerc, mi volt az első autója: „Hát, tudtam vezetni, de sokkal nehezebb volt, mint azokat, amikkel a pályákon versenyzem. Egy 1969-es Fiat 500-as volt. Dupla kuplungos volt, így néha adtam kicsit a váltónak, de aztán az utolsó kilométereit egészen tűrhető állapotban tette meg.”

„Szeretek precíz lenni, a döntéseimet pedig mindig a hozzám közel állók segítségével hoztam meg. Ha azt kérnék tőlem, játszam meg magam a kamerák kedvéért, nem tudnám megtenni. Vagyok, aki vagyok, és nem is szeretnék más bőrébe bújni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: