DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Haas vs. Ferrari csata a virtuális évadnyitón

Hatalmas küzdelemben nyerte meg a Virtuális Osztrák Nagydíjat Enzo Fittipaldi, a sokáig vezető Arthur Leclerc-t viszont a büntetései révén még Stoffel Vandoorne is megelőzte.

Új formátum mutatkozott be a háromfordulós Virtuális Nagydíj-sorozat első állomásán, amelyet a Red Bull Ring virtuális változatán rendeztek. A rajtsorrendet ugyanis egy sprintverseny döntötte el, amelyet hivatásos szimulátorosok futottak (ők egykörös időmérőn osztották le a rajthelyeket), s az ő szereplésük alapján állhattak fel az online rajtrácsra a főfutam szereplői. Ezt a viadalt a Ferrari korábbi e-bajnoka, David Tonizza nyerte a mercedeses Dani Moreno és a Scuderia friss igazolása, a magát szintén összetett győztesnek mondható Brendon Leigh előtt. Ott volt az indulók között Bereznay Dániel is: az Alfa Romeo színeit képviselő magyar gamer egy büntetést is begyűjtve hatodikként zárt.

A YouTube-ra átkattintva a teljes verseny visszanézhető!

Tonizza eredményének köszönhetően Marcus Armstrong vághatott neki a pole-pozícióból az 50 százalékos távú főversenynek (Bereznay a Real Madrid belga kapusa, Thibaut Courtois számára szerezte meg a hatodik rajthelyet), amelyen a 2020-as virtuális győztes, George Russell utolsó pillanatos visszalépése révén két aktív F1-es pilóta, név szerint Nicholas Latifi és Alexander Albon képviseltette magát. Armstrong nem sokáig vezetett, ugyanis már a második körben megelőzte őt ferraris kollégája, Arthur Leclerc.

Charles Leclerc öccse innentől kezdve sokáig csak a bokszkiállás idejére engedte át a vezetést, viszont ahogy szinte a teljes mezőny, ő is begyűjtött egy büntetést – kit kanyarlevágásokért, kit bokszutcai gyorshajtásért meszeltek el, sőt Vitantonio Liuzzit ki is zárták a sorozatos szankciók után. A hajrára aztán Leclerc-t utolérte Enzo Fittipaldi, aki meg is előzte a monacóit – aki persze nem hagyta magát, néhány kör múlva visszavette a haasostól az első pozíciót.

Kettejük élvezetes adok-kapok csatáját az döntötte el végül, hogy Leclerc újabb büntetést kapott, de Fittipaldi a pályán is megelőzte ellenfelét, így teljes joggal ünnepelhetett győzelmet a Virtuális Osztrák Nagydíjon. A ferraris riválist viszont még az alternatív stratégián támadó Stoffel Vandoorne is lenyomta a Mercedesszel, sőt az egy ízben a játékból is kilépő Albon sem állt messze ettől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: