DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

E-sport: Lecsapott a bajnokra a Mercedes

A címvédővel pótolja a Mercedes a kétszeres bajnokot: Jarno Opmeert igazolták le, aki 2020-ban Bereznay Dániel csapattársa volt az Alfa Romeónál.

Olyan pilótakeringő zajlik az F1 Esport szériában, amelyet bármelyik „igazi” sorozat megirigyelne. Első lépésben a Ferrari húzott nagyot, és megszerezte a 2017-es és 2018-as bajnoki címet megnyerő Brendon Leigh-t, aki a virtuális bajnokság elindulása óta a Mercedest erősítette. A Ferrari e-sport csapatát így két bajnok alkotja, Leigh mellett a 2019-es győztes David Tonizza. Igaz, bajnoki címeik ellenére 2020-ban egyiküknek sem volt túl erős szezonja, Leigh hatodik, Tonizza hetedik lett az értékelésben.



A Ferrari húzására a Mercedes is reagált, hogy a csapattal a 2021-es szezonban is számolni kelljen: Leigh helyére Jarno Opmeer érkezik az Alfa Romeótól, aki 2020-ban nyert bajnoki címet, első évében a csapattal, mivel korábban a Renault-t erősítette. Ugyancsak csatlakozik Dani Moreno a csapathoz, aki újonc évében a McLarennel szerepelt meggyőzően, nyolcadik lett az értékelésben. Moreno Bardia Boroumand helyét veszi át, aki 2020-ban csak egy versenyen vett részt: Bono Huis (a tavalyi 12. helyezett) is marad a kötelékben. A három versenyző közül mindig kettő állhat rajthoz a Pro Series futamain, akiket a csapat jelöl ki.

Jarno Opmeer Bereznay Dániel csapattársa volt 2020-ban – aki épp fordítva, a Mercedestől érkezett az Alfa Romeóhoz egy évvel korábban –, a magyar e-sportoló ötödik lett az összetettben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: