DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Raikkönen magángépét küldte súlyos balesetet szenvedő versenyzője szüleiért

Egy szeptemberi motokrosszversenyen súlyos sérülést szenvedett Kimi Raikkönen csapatának egyik tagja, a finn pilóta pedig magángépével sietett a litván motoros családjának segítségére.

Még szeptemberben tartották a Lombardiai MXGP-t Mantovában, ahol a motokrossz egén sötét felhők kezdtek el gyülekezni. Arminas Jasikonis nagy sebességnél szenvedett súlyos balesetet, a litván motorost pedig azonnal mesterséges kómába helyezték, az életéért küzdött.

Szerencsére azóta Jasikonis magához tért és elindult a felépülés és a versenyzés felé vezető rögös úton. A litván Kimi Raikkönen motokrosszos csapatának volt a versenyzője, az Ice One Factory Husqvarnának.

A csapat menedzsere, Antti Pyrhönen emlékezett vissza az aznap történtekre a Gatedrop.com-nak: „Az volt csapatfőnöki pályafutásom legsötétebb napja, sőt egész motokrosszos pályafutásom legrosszabb élménye is” – kezdte a menedzser.



„AJ-t mentőhelikopterrel a kórházba vitték és mesterséges kómába helyezték. Bármennyire is elöntöttek bennünket az érzelmek, nekünk profinak kellett maradnunk és nem volt szabad engednünk, hogy hatással legyen a hétvége további részére ez a baleset.”

„Hamar kiderült, hogy megfelelő helyre vitték Arminast, mivel el tudták vállalni a kezelését, mi pedig tudtuk, hogy most az az egyik legfontosabb dolog, hogy a szülei eljussanak hozzá Olaszországba. Felhívtuk Kimi Raikkönent, aki hezitálás nélkül beleegyezett, hogy a magángépével elrepüljenek Litvániába, így AJ édesapja már hétfőn reggel Olaszországban is volt.”

„Innentől megnyugodtunk, mert részünkről mindent megtettünk azért, hogy versenyzőnk és a családja együtt lehessen, és imádkozni kezdtünk, hogy teljesen felépülhessen, ami azóta meg is történt. Óriási köszönet a csapat minden tagjának és a motokrosszosoknak is, akik segítettek nekünk. Kimitől hihetetlen támogatást kaptunk aznap” – mondta az Ice One tulajdonosáról Pyrhönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: