DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Kiss Norbi Kápolna polgármesterével ebédelt

Több, mint kétszáz éves, eredeti állapotban megőrzött, búboskemencés, szalmatetős, döngölt padlós tájházban látta vendégül karácsony alkalmából Dr. Berecz Kálmán, Kápolna község polgármestere Kiss Norbi világ- és többszörös Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyzőt.

Mint ismeretes, Norbi Macskaárvaháza fél évtizeddel ezelőtt választotta a festői szépségű, Tarna parti kistelepülést állatvédelmi bázisának kialakítására, és vásárolt több olyan romos  faluszéli ingatlant, amelyet felújítottak, köré pedig közösségi erdőt telepítettek.

"Nemcsak világhírű sportolóként, de magánemberként is nagyon tisztelem Kiss Norbi munkásságát és mivel szinte már mindent látott Kápolnán, úgy döntöttem, hogy egy ebéd keretében megmutatom neki több, mint kétszáz éves tájházunkat, ahol szinte minden berendezési tárgy eredeti" - meséli Kápolna polgármestere, aki hozzátette, természetes húsmentes menüvel és diós mézeskaláccsal kedveskedtek a bajnoknak és kedvesének, Mártinak.



"Természetesen szót ejtettünk a jövő évről is, és Norbi elmondta: ha a vírushelyzet is megengedi, akkor mind április 22-én, a Föld Napján, mind pedig október 4-én, az Állatok Világnapján állatvédelmi, vegán gasztronómiai programokkal és persze különleges versenyautókkal, motorokkal és a hazai autósport kiválóságaival készül Kápolnának a Macskaárvaház. Kiss Norbinak köszönhetően sok száz olyan ember járt 2020-ban is szeretett falunkban Kápolnán, akik nélküle nem fedezték volna fel ezt a csodálatos kis falut. Sokan fát ültettek, a falu éttermében fogyasztottak, különleges programokkal színesítették a település életét és Norbi kezdeményezésére immáron több, mint háromszáz fát ültettek el Kápolnán Kiss Norbi rajongói és autó- valamint motorversenyző kollégái" - magyarázta Kápolna civilben jogász-közgazdász polgármestere.

"Számos kápolnai és több helyi civilszervezet tagjai is baráti viszonyt alakítottak ki a bajnokkal, hiszen például különösen jó kapcsolata alakult ki a helyi MEGÉRTE nevű kápolnai veterános klubbal, akikkel közösen éppen egy ZIL teherautó felújításán dolgoznak."

"Mindig örömmel jövők Kápolnára, és ennek a kétszáz éves tájháznak a hangulata egészen különös volt" - mondta Kiss Norbi, akinek ráadásul - mióta a Révész Truck Race nevű magyar csapat színeiben versenyez - éppen félútra esik az M3-as autópályán Kápolna az otthona és a versenyműhely között. Kiss Norbert pályán elért teljesítményét pedig az Autósport és Formula Magazin díjazta, akit Az Év Autóversenyzőjének választott meg szerkesztőségünk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: