Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 25. hétfő
Top50

Kiss Norbert lett az év magyar autóversenyzője

A Kamion-Európa-bajnokság (ETRC) kétszeres győztese, Kiss Norbert lett az Év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin által összeállított rangsor alapján.

dabe1024-1a7e-4067-bb64-b5a4d0fa2fffA 35 éves versenyző az idén új magyar csapatának, a Révész Truck Racing Teamnek a színeiben állt rajthoz az ETRC-ben, amelynek szezonja során a koronavírus-járvány miatt végül csak két hétvégét bonyolítottak le, és bajnokot sem hirdettek. Kiss ugyanakkor a hét megrendezett futam közül négyet megnyert, ezek közül három diadalt – nagy fölénnyel – a Hungaroringen aratott.

Kiss Norbert 2015 óta minden évben az első 10-ben zárt a szavazáson, de most először lett az év legjobbja.

A szombathelyi születésű kamionversenyző mögött a Túraautó-világkupában (WTCR) az idén először dobogóra álló Tassi Attila zárt a ranglista második helyén, harmadikként pedig a Rali-Európa-bajnokságon (ERC) nyolcadik Herczig Norbert végzett.

Az Autósport Évkönyv 2020 című kiadványban ezúttal is megtalálható a teljes 50 fős rangsor, valamint az év legjobb női versenyzője, junior pilótája, csapata, illetve – most először – az év e-versenyzője is, miután a virtuális száguldás az idei évben minden korábbinál nagyobb figyelmet kapott.

A pandémia miatt a hagyományos TOP50 magyar autóversenyző gála ezúttal elmarad, a hatályban lévő kormányrendelet szerint ugyanis nem lehet rendezvényeket tartani.

A magazin gondozásában viszont az idén is megjelentek az Autósport évkönyv 2020, illetve a Formula-1-es világbajnoksággal foglalkozó Száguldás és cirkusz 2020-2021 című kötetek, melyek már kaphatók a könyvesboltokban és megrendelhetők a formula.hu webshopjában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?