DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

F1 Esport: Bereznay csapattársa bajnoki címmel, a magyar dobogóval zárt

Bereznay Dániel egy harmadik hellyel, míg csapattársa, Jarno Opmeer bajnoki címmel zárta az F1 Esport 2020-as szezonját. A csapatbajnoki címet ismét a Red Bull szerezte.

Kiélezett küzdelmet hozott a Formula-1 idei szimulátoros világbajnoksága. A szezonhajrá első felvonása során szerdán este két versenyt rendeztek, ezek közül Suzukában a bajnoki éllovas Jarno Opmeer, Mexikóvárosban pedig legnagyobb kihívója, Frederik Rasmussen nyert. A páros így 16 pont különbséggel, Opmeer előnyével érkezett az év utolsó, csütörtök esti versenyére, amit Interlagosban rendeztek.

Egy ekkora összecsapáson igazán stílszerű lett volna, ha a két bajnokesélyes az élen küzd meg a győzelemért, ám a brazíliai első helyet Nicolas Lounget szerezte meg, akinek idén ez lett a második futamgyőzelme. Opmeert mindössze a hét pontot érő hatodik helyen intették le, ám ez bőven elég volt Rasmussen ellen, aki a pontszerző helyeken kívül végzett. Az idei bajnoki címet tehát a húszéves Opmeer szerezte meg, miközben csapattársa, Bereznay Dániel egy dobogós helyezéssel búcsúzott. Csapatuk, az Alfa Romeo lett az idei ezüstérmes, az aranyat 2019 után ismét a Red Bull szerezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: