DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Futamot nyert a Ferrari – de csak virtuálisan

Az F1 Esport széria címvédője, David Tonizza második győzelmét szerezte meg 2020-ban Monzában. Bereznay előző napi két dobogója után csupán 17. helyet ért el.

A szokásos formátum alapján szerdán két fordulót tartottak az F1 Esports szériában – Bereznay Dániel két dobogós hellyel távozott, értékes pontokra szert téve –, csütörtökön pedig még egyet. A szezon kilencedik fordulójának helyszíne a virtuális Monza volt, ahol a Ferrari e-sportolója, David Tonizza, aki 2019-ben első nekifutásra bajnok lett, idén viszont eddig küszködött (leszámítva vietnámi győzelmét), megtáltosodott a hazai pályán.

Az olasz megszerezte a pole-pozíciót, majd az egész futam során az élen állt és nyert, csupán tizedmásodpercekkel Jarno Opmeer és a kétszeres bajnok Brendon Leigh előtt. A két erős futam után Bereznay csak a 17. helyen végzett. Opmeer növelte előnyét a bajnokságban a második hellyel, 153 ponttal vezet, Frederik Rasmussen 134, Marcel Kiefer 121, Nicolas Longuet 88, Bereznay 70 pontos három fordulóval a vége előtt.

A 9. forduló élő közvetítése visszanézhető itt:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: