DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. november 24. vasárnap
Egyéb

Amit a kraft kézműves sörökről alapvetően tudni érdemes

A kraft kézműves sörök viszonylag újdonsült fogalomnak számítanak a minőségi sörfogyasztást előnyben részesítők körében. Többek között ezért is éreztük szükségét annak, hogy külön cikket szenteljünk a kategória ismertetésének.

Megmutatjuk tehát a kraft sörökkel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, mégpedig a legfontosabb szemszögből, vagyis a fogyasztói oldalról megvilágítva magát a kérdést.

Pontosan mit értünk a kraft sör kategóriája alatt?

A kraft egy egészen új sörkategóriának számít, ugyanakkor egyáltalán nem a sörkészítés módozatára utal. A kraft sör tehát nem a gyártás alapján jön létre, hanem sokkal inkább egyfajta kategóriának illik be, ami az ital minőségére utal.

A kraft sör messze áll a nagyipari változatoktól. Sokkal inkább a függetlenség jellemző rá. Mindenképpen a megújulást, valamint a sokszínűséget jelképezi. Egy egészen innovatív kategória, ami egyértelműen a minőségi sörfogyasztás népszerűségét hivatott támogatni.

 https-__idrinks.hu_ - 2020 augusztus - Cikk6



Milyen kritériumokat érdemes megemlíteni a kraft sörök kapcsán?

A kraft sörrel szemben nem alapvető elvárás a kifogástalan minőségű alapanyagok felvonultatása vagy az állandó íz és összetétel. A szépsége ugyanakkor annál fontosabb, hiszen a kraft sörrel szemben alapvető elvárás, hogy esztétikus és tartós habja legyen.

A kraft sör folyamatosan érik, ahogyan az idő halad előre. Az érleléssel együtt pedig egyes ízek előtérbe kerülnek, más karakterek eltűnnek, és a teljesen új aromák születése sincs feltétlenül kizárva. Fontos azonban, hogy az egyazon márka alatt piacra dobott és a megegyező érlelődési szakaszban lévő kraft söröknek ugyanolyannak kell lenniük.

Mindezek mellett kiemelt jelentősége van annak is, hogy a kraft sör semmiképp nem romlik meg.

A KRAFT sörfőzdére vonatkozó fontosabb előírások

Nem feltétlenül elvárás a sörfőzdével szemben az elérhető legmodernebb technológia alkalmazása, ugyanakkor higiénikus és professzionális körülmények között történő elkészítés egyértelműen a követelmények között említendő.

A kraft söröket készítő üzemekben gépek helyett rendszerint emberek dolgoznak, ezért nincs kizárva a hibázás lehetősége. Fontos azonban, hogy ennek ne a fogyasztók igyák meg a levét a szó legszorosabb értelmében.

Ha bármilyen oknál fogva sérült a kraft sör minősége, akkor a végterméknek a korsó helyett a lefolyóban a helye. Csakis így lehetnek a kraft sörfőzdék olyan üzleti egységek, amelyek a magas minőséget és a fogyasztók magas szintű kiszolgálását minden egyébnél előbbre helyezik.

Ennélfogva a széles termékpaletta sem számít alapvető elvárásnak egy kraft sörfőzdével szemben. A folyamatos innováció, illetve a kifogástalan minőségre való törekvés viszont ott szerepel azon elvárások között, amire minden egyes kraft üzemben folyamatos jelleggel törekedni szükséges.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: