DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
Egyéb

Gyakori viselkedések, amelyről a gazdi és a kutya másképp gondolkodik

A kutya és az ember évezredek óta összetartozik. Ezalatt a hosszú idő alatt pedig rengeteget tanulhattak egymástól, tanulmányozhatták egymás kommunikációját és viselkedését. Ennek ellenére mégis akadhatnak olyan dolgok, amelyekről egyszerűen teljesen másképp gondolkodnak.

Következő cikkünkben néhány olyan gyakori viselkedést mutatunk be, amelyet jobb, ha átgondolsz, ha tökéletes kapcsolatot szeretnél ápolni szeretett kedvenceddel.

Parancsszavak és testbeszéd

Minden gazdit büszkeséggel tölt el, ha a kutyája végre megtanul egy-egy parancsszót. Sokkal könnyebbé teheted viszont, ha nem csupán szavakkal kommunikálsz, hanem testbeszédedet is használod. Ugyanis a kutyák sokkal jobban megértik a nonverbális kommunikációt, így egyszerűbben sajátítják el a parancsszavakat, ha közben testbeszéddel kíséred. Ennek tesztelésére kipróbálhatod, hogy szavak nélkül, csak a testeddel kommunikálsz kedvenceddel, meg fogja érteni. Ugye milyen csodálatos?

 https-__www.doghouse.hu_ - 2020 augusztus - Cikk1



Séta és szagok

Míg az ember látás útján sajátítja el a legtöbb információt, addig a kutyák számára a szaglás és a hallás által szerzett tudás a jelentős. Éppen ezért egy séta alkalmával kutyád sokkal inkább szeret szaglászni, mint nézelődni. Egy kirándulás igazi élmény lehet számára, főleg, ha a kis négylábú kedvére szaglászhat. Persze előfordulhat, hogy nem minden séta alkalmával van időnk erre, de ha teheted, iktass be minél több szaglászós sétát. Hidd el, kedvenced hálás lesz érte!

Napirend

A kutyák számára is ugyanolyan fontos a napirend, mint az embereknek. Hiszen ez segíthet abban, hogy egy rendszert alakítsunk ki kedvencünk életében. Így tudni fogja, mikor van a játék ideje, és megtanulja azt is, hogy amikor dolgozol, ne zavarjon, hanem ezt az időt pihenéssel töltse. Ahhoz azonban, hogy kedvenced valóban nyugodtan tudjon pihenni és biztos legyél benne, hogy jól érzi magát a kuckójában, olyan kutyaházat kell választani számára, ami mindezt biztosítja. Minőségi kutyaházakért keresd a SINB oldalát!

Túlzott ölelgetés

Bár az emberek körében a szeretet és az együttérzés jele az ölelés, a kutyák erről máshogy vélekednek. Vannak fajták, amelyek elviselik a folytonos dögönyözést, azonban nagyon sok kutya esetében a személyes térbe való behatolás támadást von maga után. Hiszen az emberek sem szeretik, ha idegenek tapogatják őket a beleegyezésük nélkül.

Közeledés mások felé

Ne várjuk el, hogy kis kedvencünk mindenki felé ugyanolyan barátsággal közeledjen. Hiszen lehet, hogy neki se szimpatikus egy-egy ember, egy másik állat, vagy esetleg nincs kedve a közeledéshez. Engedjük, hogy ő döntse el, hogy szeretne-e közeledni más felé. Ha úgy látjuk, hogy csóválja a farkát, izgatott, akkor engedjük bátran a másik felé. Ha viszont azt látjuk rajta, hogy hátrál, akkor ne erőltessük.

Ha odafigyelsz minderre, valódi társai lehettek egymásnak egy életen keresztül!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: