DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
Egyéb

Todt: Remélem, a világ láthatja még Michaelt

A jelenleg az FIA elnökeként tevékenykedő korábbi Ferrari-főnök ismét beszélt röviden Schumacher állapotáról – ahogy arról is, miért nem számít, hogy Hamilton megdönti-e a rekordjait.

Michael Schumacher 2013 végén szenvedett súlyos síbalesetet. Azóta a család rendkívül diszkréten kezeli a hétszeres világbajnok állapotával kapcsolatos fejleményeket, gyakorlatilag évek óta semmilyen hivatalos információt nem adtak ki a németről, így kénytelenek vagyunk mások apró megjegyzéseire és a pletykákra hivatkozni.

todt-schumacher-dppi



Jean Todt, aki a Schumacher-éra idején a Ferrari csapatfőnöke volt, többször is nyilatkozott már Schumacherről. Most a Magyarországon tett látogatása alkalmával ezt ismét megtette az FIA-elnök: „Múlt héten láttam Michaelt. Továbbra is küzd. Remélem, a világ is láthatja majd még őt egyszer. Ezért dolgozik ő és a családja is” – idézi Todtot a Daily Mail.

Todt arról is beszélt, hogy mi a véleménye arról, hogy Lewis Hamilton közel áll ahhoz, hogy megdöntse Schumacher legnagyobb rekordjait is, és hogy kit tart a valaha volt legjobb Formula-1-es pilótának: „Imádom Michaelt, de képtelenség megmondani, ki a valaha volt legjobb. Ott van Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Ayrton Senna és Michael. Csak abban lehet gondolkodni, ki egy generáció legjobbja. Tudom, hogy Lewis megelőzheti Michaelt a vb-címek tekintetében. A Mercedesnél minden hozzávaló megvan ehhez. De hogy őszinte legyek, nem izgat.”

„Emlékszem, amikor 2000-ben ott álltunk a suzukai dobogón Michaellel, miután megszerezte az első címét a Ferrarival, és mondtam nekik, hogy az életünk már soha nem lesz ugyanaz. Mindent elértünk, amit akartunk. Egy olyan baleset után, mint Michaelé, számít az, hogy Lewis többet nyer-e? Minden csak nézőpont kérdése. Mi itt az F1-ben mind szerencsések vagyunk, ha megnézzük, mi zajlik a világban, és nem is csak a koronavírusra gondolok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: